Novi predsednik Študentskega zbora ŠOU Ljubljana

Tilen Gorenšek, študent 1. letnika podiplomskega študija Sociologija – upravljanje javnih in neprofitnih organizacij na Fakulteti za družbene vede, je novi predsednik Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠZ ŠOU v Ljubljani). Na sinočnji ustanovni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani je bil kot edini kandidat na ta položaj soglasno izvoljen s 43 glasovi.

Na tajnih volitvah novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani so prav vsi študentski prisostvujoči poslanci, teh je bilo 43, glasovali ZA. V skladu z 9. členom Poslovnika ŠZ ŠOU v Ljubljani je za izvolitev predsednika zbora sicer potrebna večina vseh (45) poslancev, torej mora kandidat za izvolitev zbrati 23 glasov. Z izvolitvijo novega predsednika se je konstituiral tudi nov ŠZ ŠOU v Ljubljani za mandatno obdobje 2014 – 2016.

Tilen Gorenšek, predsednik ŠZ ŠOU v Ljubljani, se je ob izvolitvi na položaj študentskim poslancem zahvalil za izkazano podporo: »Iskreno se zahvaljujem za izkazano zaupanje in podporo. Pred nami je obdobje, ko bomo morali biti študentski predstavniki enotni in združeni v boju za ohranitev vseh, težko priborjenih študentskih pravic. Naši cilji morajo biti visoki, a realni, naše delovanje pa aktivno, odgovorno in transparentno. Le na tak način bomo upravičili zaupanje študentk in študentov, ki so nas izvolili.«

V skladu s 7. členom Poslovnika Študentskega zbora je sejo odprl Matej Brajnik, predsednik razsodišča ŠOU v Ljubljani, ki je preveril kvorum in imenovala začasnega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani. Vodenje ustanovne seje ŠZ ŠOU v Ljubljani je pripadlo Marku Čipiču, študentskemu poslancu Fakultete za šport.

Ustanovna seja

ŠZ ŠOU v Ljubljani je v skladu s 6. členom Poslovnika Študentskega zbora vsebovala naslednji dnevni red: 1. Poročilo o volitvah v Študentski zbor, 2. Informacija o ŠOU v Ljubljani, 3. Zaključno poročilo ŠZ v prejšnjem mandatnem obdobju, 4. Volitve predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani.

Študentski zbor ŠOU v Ljubljani je najvišje zakonodajno telo ŠOU v Ljubljani. Sestavlja ga 45 študentskih poslancev, ki so predstavniki 30 višješolskih in visokošolskih zavodov, ki sodijo pod okrilje ŠOU v Ljubljani, in so za mandatno obdobje dveh let izvoljeni na študentskih volitvah. Več o delovanju tega organa najdete na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si, natančneje na povezavi http://www.sou-lj.si/en/o-nas/organiziranost/studentski-zbor.html

Volitve novega predsednika ŠOU v Ljubljani bodo potekale na prvi redni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani. Ta bo po napovedi novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani predvidoma prihodnji teden. Rok za oddajo kandidatur za predsednika ŠOU v Ljubljani se izteče jutri. Razsodišče ŠOU v Ljubljani bo pregledal kandidature in jih bo, če bodo popolne, poslal predsedniku ŠZ ŠOU v Ljubljani. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.