Numerologija

Numerologija je ena najstarejših znanosti, opira se na razlago simboličnih znamenj, ki jih pripisujemo številom. S stališča simbola ima vsako število posebne lastnosti in dobro razlaganja le-teh lahko pripomore k lažjemu poznavanju dogajanja v posamezniku in njegovi okolici, pa naj gre za ta trenutek ali za čas, ki prihaja.

Pomaga nam lahko do boljšega spoznanja sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Omogoča nam ustvariti lepše življenje, z njo lahko pokukamo v preteklost, razumemo sedanjost in načrtujemo prihodnost.

Ta znanost se je razvijala že pred več kot tisočletjem na Kitajskem, v Grčiji, Indiji in Egiptu. Postavljena je bila teorija, po kateri naj bi bila ureditev sveta odsev harmonije vesolja, le-to pa zgrajeno po matematičnih vzorcih. Preučevali so odnose števil in jim podeljevali mistično vsebino. Kozmične energije, ki povezujejo pozitivno in negativno, so vedno usklajene.

Numerologija se rada povezuje in navezuje tudi na druge vede in področja, ki preučujejo človeka, njegovo okolje in podzavest: magijo, astrologijo, različne religije, pa tudi na glasbo, matematiko in sorodne znanosti.

Bistvo numerologije skuša vse besede in datume, predvsem osnovne podatke posameznika (ime in priimek ter datum rojstva), pretvoriti v število. Vsaki črki pripada določena številka med 1 in 9. S prištevanjem posameznih števil seštevamo številke, dokler ne dobimo enomestne številke, razen v primeru 11 in 22, ki predstavljata mojstrski števili.

Osebno število

Vsak človek ima eno osebno število, ki predstavlja njegovo osebnost. To je nekaj, kar je zapisano v življenjski knjigi in je nespremenljivo. Je naša osebnostna izkaznica. Medtem, ko osebno število pove, kakšna oseba smo, ga bioritemsko število in generacijsko leto dopolnjujeta in spreminjata tako, da ga krepita ali slabita in s tem ublažita, oziroma nam govorita o našem spremenljivem stanju v različnih obdobjih in situacijah. Ta stanja pa bistveno ne posegajo v osnovne lastnosti osebnega števila.

Če te o  numerologiji zanima kaj več in si tudi sam/a želiš izračunati svoje osebno število si to preberi na spletni strani; http://www.astronumero.org/

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.