Po nova podjetniška in marketinška znanja na Zahodno obalo ZDA

Ekipa aktivnih članov Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije

se konec meseca februarja odpravlja svojo radovednost, željo po novih izzivih in učenju potešit »čez lužo«, kjer bodo z zgledi dobrih praks in učenjem od najboljših dopolnili temelje za uspešnejše delovanje na poklicnih področjih, predvsem pa želijo pridobljeno znanje deliti z mladimi v Sloveniji in jih pozvati k večji proaktivnosti in širjenju podjetniškega duha.

Na njihovi Facebook strani želijo vzpostaviti interaktiven prostor za inkubacijo novih idej, prostor za spoznavanje praks iz tujine in vse zainteresirane, z možnostjo postavljanja vprašanj in direktnega stika s strokovnjaki, ki jih bodo spoznali na poti, vključiti v dogajanje na ekskurziji. »V živo« boste lahko spremljali in postavili kakšno vprašanje za sogovornike iz podjetij Apple, Google, Cisco, IBM, SAP, Oracle, mladi marketingarji se bodo infiltrirali v delo marketinške agencije Ketchum in spoznali izzive slovenske Start-up hiše v Silicijevi dolini. Skozi obisk predavanja na Stanfordu in srečanja s slovenskimi študenti in profesorji, med drugim tudi z Anjo Svetina Nabergoj, Juretom Leskovcem in Saro Kališnik, pa želijo spoznati »akademski duh« Stanforda.

Program ekskurzije pa s tem še daleč ni zaključen. Sprejel jih bo Thomas J. Brandi, častni konzul Republike Slovenije v San Franciscu, Franc Rode, inženir in izumitelj žepnega računalnika na HP-ju, Zvonko Fazarinc, nekdaj zaposlen na HP-ju in eden od razvijalcev GPS-a, Andrej Nabergoj, nekdanji direktor Outfit 7 in ustanovitelj podjetja Iddiction, Urška Dvoršek, nekdanja tenisačica, danes podjetnica v Silicijevi dolini, Dejan Pangerčič, ki je zaposlen v Boschevem raziskovalnem centru, Alan Hilburg iz Hilburg Associates, Mirjana Shasha, PR menedžerka pri Plug&Play, svet »show businessa« pa bodo spoznali skupaj z Niko Kljun in Anžetom Škrubetom, ki sta oba plesalca v Los Angelesu.

Pa tudi to še ni vse, za prijatelje na Facebooku se bodo oglasili naravnost iz rdeče preproge, ki bo pogrnjena za podelitev Oskarjev, 24. 2. 2013.

Dovolj razlogov, da se jim pridružite na Facebook strani, ne dvomimo!

Znanja, izkušnje in pridobljena poznanstva bodo delili z mladimi tudi ko se vrnejo nazaj v Slovenijo, slišali in brali jih boste lahko na različnih potopisnih predavanjih, reportažah in intervjujih, ki jih bodo pripravili s sogovorniki čez »lužo«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.