Obdarovanje otrok študentskih družin

Otroke študentskih družin bo obdaroval Božiček, ki se bo s svojimi sanmi ustavil v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru, v sodelovanju s Klubom študentskih in dijaških družin Maribor, tudi letos pripravlja že tradicionalen projekt Božiček – obdarovanje otrok študentskih in dijaških družin. Obdarovanje otrok bo potekalo v ponedeljek, 21. decembra 2009, s pričetkom ob 18. uri, v dvorani Študentskega kulturno prireditvenega centra Štuk (Gosposvetska cesta 83). Na letošnje obdarovanje se je prijavilo 79 otrok, kar priča o velikem številu staršev študentov na mariborski univerzi. Obiskovalci si bodo skupaj ogledali predstavo Zverinice iz Rezije, sledil bo težko pričakovan prihod Božička in obdarovanje, kasneje pa tudi manjša pogostitev.

»Namen omenjenega projekta, ki velja za največjega na področju študentskih družin, ni samo obdarovanje otrok, ampak tudi spoznavanje staršev študentov, druženje in izmenjava zanje koristnih informacij«, je poudarila vodja projekta in predsednica Kluba študentskih in dijaških družin Maribor Špela Lipošek.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor, ki trenutno šteje 150 članov (starši in otroci), je januarja 2009 praznoval svoj peti rojstni dan. Svoje člane ves čas informirajo o pravicah, ki jim pripadajo ter zanje pripravljajo številne projekte. Sedež kluba se nahaja v prostorih Študentske organizacije Univerze v Mariboru, ki jim nudi tako finančno, administrativno, kot tudi tehnično podporo, saj se zavedajo, s kakšnimi težavami se srečujejo študentske družine. Gre za populacijo, ki ima povsem specifične potrebe, ki jih pestijo tako finančne, stanovanjske, kot tudi težave varstva otrok. Na njihove težave ves čas opozarjajo pristojni ministrstvi, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, vendar do trajne rešitve njihovega položaja še ni prišlo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.