Odgovori na upravno procesna vprašanja odslej dostopni na enem mestu

Ministrstvo za javno upravo je s Fakulteto za upravo sodelovalo pri projektu »Upravna svetovalnica«. Eden izmed ciljev projekta je na enotnem spletnem mestu zbrati čim več vprašanj in odgovorov, ki se nanašajo na uporabo Zakona o splošnem upravnem postopku in Uredbe o upravnem poslovanju. Spletna stran je od danes (1. oktobra 2009) javno dostopna na naslovu www.upravna-svetovalnica.si. Vse, ki se pri svojem delu ali sicer srečujete z upravno procesnimi vprašanji, vabimo, da odgovore s teh področij poiščete tudi na tem mestu.
Zbrana vprašanja in odgovori na spletni strani predstavljajo najpogostejše dileme, s katerimi so se do sedaj zainteresirani subjekti (posamezni uradniki, upravni organi in druge fizične ali pravne osebe) obračali neposredno na Ministrstvo za javno upravo ali člane projekte skupine iz Fakultete za upravo ter se nanašajo na uporabo Zakona o splošnem upravnem postopku in Uredbe o upravnem poslovanju. S pomočjo študentov Fakultete za upravo so se vprašanja in odgovori poenostavili do te mere, da so uporabni na vseh ali večini upravno pravnih področji, kjer se uporabljajo procesna pravila Zakona o splošnem upravnem postopku.
Spletna stran Upravne svetovalnice pa ni namenjena le iskanju rešitev procesnih dilem, ampak omogoča aktivno sodelovanje zainteresirane javnosti, ki na določene procesne dileme lahko predstavlja svoje poglede, si izmenjuje izkušnje ipd.
Sicer pa vas vabimo, da si več o projektu preberete na njegovem spletnem mestu (www.upravna-svetovalnica.si).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.