Odvisne od Facebooka

Tretjina mladih žensk obišče Facebook takoj, ko se zbudijo.

Vsaka tretja ženska, stara od 18 do 34 let, obišče Facebook takoj, ko se zbudi in še preden odide v kopalnico. Mlade ženske postajajo vse bolj zasvojene in odvisne od družbenih omrežij, kaže študija, ki jo je izvedlo podjetje Oxygen Media v sodelovanju z podjetjem Lightspeed Research.

Raziskava, izvedena maja in junija 2010, je zajemala 1.605 ljudi, ki so izpolnjevali vprašalnike glede uporabe socialnih omrežij.

21 odstotkov žensk, starih od 18 do 34 let preverja svoj račun na Facebooku sredi noči, medtem ko 42 odstotkov žensk iz iste skupine misli, da ni nič narobe, če na spletnem socialnem omrežju objavijo fotografije, na katerih so pod vplivom alkohola. 79 odstotkov žensk nima nič proti temu, da po Facebooku krožijo fotografije, na katerih se poljubljajo.

58 odstotkov vseh anketirancev je priznalo, da uporabljajo Facebook tudi za „vohunjenje” za ljudmi, ki jih imajo na tem omrežju dodane kot prijatelje, a jih v resnici sploh ne marajo, polovica pa se na Facebooku spoprijateljuje tudi s popolnimi neznanci. Sicer 63 odstotkov ljudi uporablja Facebook za iskanje zmenkov. 65 odstotkov moških nima nič proti zmenkom z ženskami, ki so jih spoznali na Facebooku, medtem ko je takšnega mnenja le 50 odstotkov žensk.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.