Imej se rad!

»Self-care« je širok pojem, ki poudarja lastno nego in ljubezen do samega sebe. Zase lahko poskrbiš na več različnih načinov – z zdravo prehrano, telovadbo, potovanji, obiski wellnes centrov, itd. Ko počneš tisto, kar imaš rad, te to verjetno navdaja z občutkov svobode in sreče, zato moraš večkrat poskrbeti zase in mi imamo zate nekaj predlogov, kako boš to dosegel brez dodatnih stroškov ali vloženega truda.

Svoj prosti čas preživi z svojimi najljubšimi osebami

Nič te ne spravi v boljšo voljo kot pogovor z družino ali bližnjimi prijatelji. Vzemi si 5 minut časa na dan in pokliči nekoga, če pa se dobita v bližnji kavarni na kavi, je pa še toliko bolje!

Jej!

Hrana pozitivno vpliva na nas. Pomaga nam sproščati hormone sreče in veselja, zato je priporočeno, da zaužiješ  vsaj 4 obroke dnevno. Poskušaj jesti počasi in uživati v hrani in v njenem okusu ter vonju. Veliko bolje pa bo, če se ob hrani še podružiš s prijatelji.

Privošči si kopel

Po napornem, dolgem dnevu si privošči kopel. V banjo si nalij vodo, dodaj mehurčke in se prepusti. Za še bolj sproščeno vzdušje pa si lahko ob banji prižgeš svečke in si privoščiš kozarec vina.

Reci ne!

Si eden tistih, ki vedno pristane na vse ideje in v čigavem besednjaku ni besede ne? Potem moraš to spremeniti. Ne smeš se bati reči ne, sploh pa ko se počutiš preobremenjenega. Postavi se zase in pojasni svojo situacijo drugim, tako te bodo tudi oni razumeli in spoštovali tvojo odkritost.

Gibaj se!

Gibanje je ključno za dobro počutje, saj se ob čistita tvoj krvni obtok in telo. Ne rabiš iti v fitnes ali na sprehod, lahko si le zavrtiš svojo najljubšo pesem in plešeš po dnevni sobi ali pa pospraviš stanovanje.

Vzemi si čas zase!

Te spravi v boljšo voljo če pogledaš dober film, prebereš knjigo ali pa če se samo sončiš na terasi? Poskusi si vzeti 30 minut vsaki dan in v ospredje postaviti sebe. Če imaš probleme s časom si pripravi alarm, da boš lažje organiziral svoj dan in dodaj »self-care« time na svoj To Do list.

Prejšnji članekČe počasi bereš, še nisi luzer
Naslednji članekNostalgične igre, ki se jih je vredno spomniti (1.del)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.