Najuspešnejša novoletna zaobljuba

Silvestrovo je mimo, novo leto nas je že pozdravilo in poleg popravljenih zapisov datumov prvih nekaj tednov leta, bo v naših zvezkih verjetno zapisana tudi kakšna novoletna zaobljuba.

Vsak posameznik ima seveda svoje želje, ampak nekaj je tistih zaobljub, ki so skupne veliko ljudem.  »Želim postati uspešen v službi, na faksu, biti prijazen do vseh, želim shujšati« ipd. Zaobljubimo se pri tistih stvareh, pri katerih menimo, da se lahko izboljšamo in zanimivo, kako polni elana krenemo v izpolnjevanje svojih želja, ko začenjamo z novim letom. Kako dolgo navdušenje traja je seveda drugo vprašanje, ampak »new year, new me« izrek pač jemljemo resno.

Obstaja pa skupen, celo prikrit, imenovalec pri vseh teh klasičnih zaobljubah, in to je samozavest. Če dosežemo to, bomo lažje dosegli tudi vse ostalo, kar smo si zamislili.

Preberi si, kaj je značilno za samozavestne posameznike in se poskusi tega držati. Vsaj na začetku. Potem pa te bo občutek samoučinkovitosti in samozadostnosti sam po sebi gnal naprej celo življenje in ne le prvih nekaj mesecev novega leta.

  1. Verjeti moraš, da nisi vreden nič manj, kot kdorkoli drug. Postavi se zase, sledi svojim sanjam, uživaj v življenju in delaj stvari tako, kot ti najbolj ustreza.
  2. Ne dovoli, da te občutek dvoma prestraši. To ne pomeni, da straha ne občutiš, ampak ga premagaš. Ne boj se neuspeha, to je del dozorevanja.
  3. Ne boj se kritike, niti konflikta. Vsem daj možnost, da povedo svoje mnenje in poskusi doseči kompromis. Predvsem pa ne žali.
  4. Ni treba biti popoln. Perfekcionizem je lahko dober pri delu, v življenju pa ni dobro, da smo vedno preveč samokritični. In ne verjemi vsemu kar vidiš, kajti nihče nima popolne zveze, kariere, življenja …

Majhni koraki za velike spremembe … 😉

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

VIRAktivni.si
Prejšnji članekVeč štipendij za deficitarne poklice
Naslednji članekIgra prestolov: Zanimiva dejstva o televizijskem in knjižnem velikanu
Maja Matuha

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.