Več štipendij za deficitarne poklice

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je na svoji spletni strani in na portalu eUprava objavil nov razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020. V naslednjem šolskem letu bodo v višini 100 evrov na mesec podelili 1000 štipendij več.

Deficitarni?

Najprej pojasnimo, kaj je deficitarni poklic. Enostavno povedano so to tisti poklici, kjer primanjkuje kadra (ljudi). Na trgu dela se to kaže tako, da je povpraševanje po določeni skupini delavcev višje od dejanskega števila usposobljenih za to delo.

Štipendijo za deficitarne poklice bodo v šolskem letu 2019/2020 lahko pridobili dijaki, ki bodo v šolskem letu 2019/2020 prvič obiskovali 1. letnik srednje šole in se bodo izobraževali za naslednje poklice: kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, tesar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar– polagalec keramičnih oblog, gozdar, dimnikar, steklar.

Dijaki boste vlogo lahko oddali od 15. 6. 2019 do vključno 20. 9. 2019. Štipendijo za deficitarne poklice boste lahko prejeli za celotno obdobje izobraževanja in hkrati z državno štipendijo.

Prejšnji članekNa katero fakulteto?
Naslednji članekNajuspešnejša novoletna zaobljuba

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.