Na katero fakulteto?

Naslovnica Študent 3 XXII

Prva letošnja številka revije Študent je vezana na informativne dneve in izbiro študija. Ali naj sploh študiram? Katero smer naj izberem glede na svoj osebnostni tip? Kakšen vpliv ima študij na zaposljivost? Katere fakultete imajo sprejemne izpite? Kaj, če nisem sprejet? In nenazadnje, kateri poklici bodo še sploh obstajali čez 10 let?

Zaradi odličnega odziva lani smo letos vsem fakultetam ponovno poslali vprašalnik. Odzvalo se jih je še več. Povprašali smo jih o študentom pomembnih informacijah, ki niso del njihovih uradnih predstavitev in jih je skoraj nemogoče najti na spletu. Je prisotnost na predavanjih in vajah obvezna? Imajo neomejen brezžičen internet? Dopuščajo uporabo telefonov in tablic med predavanji? Imajo parkirišče in kavomate za študente?

Izpitno obdobje je lahko naporno in polno stresa. Pogledali smo metodo GTD, s katero lažje dosežemo cilje, in ugotavljali, kako obvladamo stres in izgorelost med izpiti. Velik vpliv na stres pa ima tudi samostojnost, zato smo raziskali, kako se najlaže otreseš pretiranega nadzora staršev.

Po izpitih pa je čas za sprostitev. Predstavili smo prihajajoče praznike in našteli najboljše ljubljanske klube za žur in tuje destinacije za popoln odklop.

Januarska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji, v številnih knjižnicah ter na dogodku Informativa in Arena mladih. Lahko jo tudi natisneš na avtomatih Printbox, jo prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf.

Čim boljši uspeh na izpitih ti želi
uredništvo revije Študent ?

+ objave

Glavni urednik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.