Prijavi se za do 30 dni brezplačnega potovanja po Evropi

Po dvoletnem premoru je pobuda DiscoverEU nazaj! Ta 60.000 mladim Evropejcem, rojenim med 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003, omogoča brezplačne vozovnice za raziskovanje Evrope z vlakom.

Pobuda Discover EU je namenjena vsem mladim, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Cilj pobude je s čezmejnimi potovanji in medkulturnim učenjem spodbuditi občutek enotnosti, odprtosti in solidarnosti. Prav tako pa pobuda mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

Za sodelovanje v pobudi DiscoverEU moraš rešiti kviz s šestimi vprašanji o splošnem poznavanju Evropske unije in drugih pobudah EU na Evropskem mladinskem portalu.

Prijave se odprejo v torek, 12. oktobra 2021, čas za prijavo pa imaš do 26. oktobra 2021, do 12. ure. Prijaviš se lahko samostojno ali v skupini s še štirimi prijatelji. Paziti moraš le na pravilnost odgovorov in datum prijave.

Izbrani bodo lahko med marcem 2022 in februarjem 2023 potovali za obdobje do 30 dni. Se sliši noro, kajne?

That's insane! gif

Prejšnji članekVpis abonmaja za študente in ostale gledališke navdušence
Naslednji članekSquid Game: Serija, ki je obnorela svet

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.