Prost september

Še en dokaz, da se trdo delo izplača, je prost september, ki te čaka po opravljeni maturi. To bodo verjetno tvoje najdaljše počitnice, zato jih karseda dobro izkoristi. Seveda si lahko privoščiš kak dan poležavanja na kavču, vseeno pa se boš bolje počutil, če boš odkljukal vsaj nekaj naših must do-jev za to obdobje.

Naredi vozniški izpit

Poišči najprimernejšo avtošolo in se usedi za volan. To je idealen čas, saj nisi, tako kot med šolskim letom, omejen z drugimi obveznostmi, tako da se lahko skoncentriraš le na opravljanje izpita in ga opraviš v zelo kratkem času. Pohiti, morda ti še pred začetkom študijskega leta uspe na svoj prvi roadtrip.

Potuj

Z avgustom se konča vrhunec počitniške sezone, zato tokrat svoje potovanje raje načrtuj v septembru. Cene letalskih kart in nastanitev takrat močno padejo, hkrati pa se izogneš masovnemu turizmu in pretirani poletni vročini. Ideje za potovanje in ugodne ponudbe lahko najenostavneje spremljaš kar prek Facebook strani, kot so: Pocenipotovati, Potpodnoge.si, Izlet na dlani in Po svetu. Evropa skriva ogromno čudovitih destinacij, morda pa je to čas tudi za tvoje prvo daljše potovanje – saj imaš čas!

Priprave na potovanje

Beri

Vsi poznamo tisto »saj bi bral, pa nimam časa«. No, sedaj ga imaš. Ne pozabi, da je branje odlična telovadba za možgane, izboljšuje koncentracijo, spodbuja domišljijo in kreativnost, zmanjšuje stres, gradi naš besedni zaklad in še mnogo več. Obišči katero izmed knjižnic na prostem ali pa si sam obesi visečo mrežo in se prepusti neskončnim knjižnim vrsticam.

Branje

Preuredi svojo sobo

Spremembe so zakon. Za njih sploh ne potrebuješ nujno denarja. Pospravi stare zvezke in učbenike v škatle, jih odnesi na podstrešje, pobriši prah s knjig in jih prestavi na bližnjo polico, premakni posteljo na drugo stran sobe, prepleskaj stene, razvij fotografije in jim daj prostor na novi steni, znebi se krame, ki se ti nabira že več let, in jo raje zamenjaj s kako rastlino, oblačila, ki jih že več let ne nosiš, pa pošlji dobrodelnim organizacijam. Naj tvoja soba zadiha. Če ti zmanjka idej, odklikaj na Pinterest, kjer najdeš še več nasvetov, nato pa zavrti svojo najljubšo playlisto in zavihaj rokave.

Barvanje

Zasluži

September lahko izkoristiš tudi za to, da zaslužiš še nekaj dodatnega denarja, ki ti bo med študijskim letom prišel še kako prav. Priložnosti za študentsko delo je veliko, pomembna sta le tvoja volja in čas.

Pripravi se na faks

Pred tabo je čisto nov izziv – faks. Da boš prve dni lahko brezskrbno užival na brucovanjih in zares užil študentsko življenje, predvsem pa se izognil hektični gneči na vsakem koraku, raje stvari, ki jih lahko, uredi prej.

  • Zagotovi si namestitev v študentskem domu/stanovanju.
  • Pridobi študentske bone.
  • Izpolni vlogo za pridobitev štipendije.
  • Uredi vozovnico za prevoz.
  • Preglej urnik.

Avtor: Katarina Oblak

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.