3 nasveti za optimalen začetek podjetniške poti

cena in efekt

Veliko smo že pisali o tem, kaj storiti po zaključenem študiju, kjer smo dostikrat navedli ustanovitev lastnega podjetja kot eno od možnosti. Zdaj imaš odlično poslovno idejo, naredil si raziskavo trga in ugotovil, da obstaja velika potreba po tem in zbral ekipo istomiselnih vrstnikov, ki te bodo popeljali v bogastvo. No, mogoče obstaja ena majcena težava – začetni kapital. Gotovo si zbral nekaj prihrankov in celo dobil kredit, toda ta denar bo hitro izpuhtel, zato je za začetek vsakega podjetja kritično pametno razporejanje sredstev. Kje lahko torej prihranimo?

Poslovni prostor

Najemnine, še posebej v naši prestolnici so lahko izredno drage. Premisli, če to sploh potrebuješ. Mogoče lahko delaš od doma in sestanke v pisarni zamenjaš za poslovne sestanke v kavarni.

Telefoni

Pri nas obstaja splošno prepričanje, da vsak legitimen posel potrebuje stacionarno telefonsko številko in ogromen pisarniški IP telefon. Toda poleg nepotrebno velikih stroškov se s tem še vežeš na fiksno lokacijo. Vzemi raje mobilni telefon z enim izmed številnih ponudnikov ugodnih paketov z vključenimi impulzi.

Računalniki

Med vso pisarniško opremo so računalniki in tiskalniki dandanes nepogrešljivi. Toda ko sešteješ cene par računalnikov, monitorjev in enega pisarniškega tiskalnika, hitro izgubiš nekaj tisočakov. Začni raje z najemom računalnikov in prenosnikov in, šele ko zaslužiš dosti prihodka, investiraj v nakup rabljene in obnovljene opreme. Če rabiš vrhunsko zmogljivost, pa raje ostani pri najemu in vsako leto menjaj celotno opremo.

PoceniPC
+386 41 938 792|Spletna stran| + objave

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.