Prijave za Social Impact Award 2022 so odprte!

Social Impact Award logotip
business, idea, strategy
Foto: talhakhalil007 iz Pixabay

Social Impact Award je program, ki spodbuja mlade k razvijanju idej in jih ob tem nagrajuje. Z novim razpisom ti ponujajo priložnost, da predstaviš svoje poglede in ideje o problemih s področja okolja in družbe. Prijaviš se lahko individualno ali v skupini. Skupaj lahko aktivno sodelujete in razvijate novo ali že obstoječo podjetniško idejo ter se udeležujete dogodkov, ki ozaveščajo o socialnem podjetništvu. Poleg tega izbrani projekti prejmejo mentorstvo in strokovno podporo, v primeru zmage pa še finančni vložek.

S čim se prijavim?

Na SIA se lahko prijaviš z novo idejo ali idejo, ki je v zgodnji fazi implementacije. To pomeni, da je bila ustvarjena po 1.1.2021 in da ni prejela formalnega začetnega kapitala pred prijavo – torej nisi prejel finančne podpore tretje osebe, višje od 3000 evrov.

Kako se prijavim?

startup, start-up, people
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Prijavo opraviš preko spleta z izpolnitvijo preprostega obrazca, zato ti ne bo vzela veliko časa. Najprej moraš ustvariti račun na njihovi prijavni platformi. Nato na kratko predstaviš svoj projekt in dodaš člane tvoje ekipe, če ne boš delal samostojno. Ekipe nimajo omejenega števila ljudi!

Na voljo imaš tudi brezplačno svetovanje, če si negotov o svoji ideji in potrebuješ posvet pred prijavo.

Če imaš dvome ali dodatna vprašanja, jih kontaktiraj preko elektronske pošte: slovenia@socialimpactaward.net ali preko telefonske številke 051 636 860.

Link za prijavo: https://apply.socialimpactaward.net/slovenia/

Do kdaj se lahko prijavim?

Prijave so odprte do 13. junija 2022 do 23:59. Pazi, da ne zamudiš roka!

Pozor: Vsi sodelujoči v projektu morajo biti rojeni med 1.1.1992 in 31.12.2007.

Kako poteka selekcija prijavljenih?

Social Impact logotipV finale se bo uvrstilo deset najboljših idej, ki bodo stopile v drugo fazo programa ter prejele odobritev oziroma podporo, da jih lahko začnete praktično razvijati. Tako imenovana Incubation Phase je obdobje med julijem in septembrom 2022, ko projekti dobijo mentorje in podporo uspešnih podjetnikov in strokovnjakov, ki z ekipami ali posamezniki delajo 1 na 1. Poleg tega se izvajajo tudi delavnice in spletni seminarji, ki se jih lahko udeležite.

Kdo so nagrajenci?

Od desetih razvijajočih idej se izberejo 4 najboljše, ki se jim podeli 1500 evrov začetnega kapitala in brezplačno udeležbo na SIA Summitu. Finalisti so primorani k zaobljubi, da bodo svoje ideje aktivno razvijali v juliju, avgustu in septembru 2022, sodelovali z mentorji ter poročali o svojem napredku.

Kaj je SIA Summit?

SIA Summit je največje srečanje zmagovalcev in organizatorjev SIA in njihovih globalnih partnerjev. Njegov namen je predvsem mreženje in ustvarjanje povezav s strokovnjaki in vlagatelji na tem področju, kar je za mlade nadvse pomembno v začetku njihove poslovne kariere. Poleg tega gre tudi za povezovanje na internacionalnem nivoju med državami, izboljševanje programa ter pripravo zmagovalcev na samostojni razvoj po zaključku programa in mentorstva.

shaking hands, handshake, hands
Foto: geralt iz Pixabay
Prejšnji članekSi pomagal bolnikom s covid-19 in nisi prejel plačila? Pridruži se tožbi!
Naslednji članekPerseverance začenja svojo prvo pravo misijo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.