Si pomagal bolnikom s covid-19 in nisi prejel plačila? Pridruži se tožbi!

Študentska organizacija Slovenije poziva dijake in študente, ki so opravljali delo s covid-19 bolniki ali pomagali pri testiranju in cepljenju, naj se pridružijo tožbi proti delodajalcem.

Od konca prejšnjega leta je v veljavi Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP). Državni zbor RS je z zakonom zagotovil izplačilo dodatka za dijake in študente, ki so vključeni ali vpoklicani k opravljanju nalog pomoči pri celostni oskrbi bolnikov in izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja. Zakon predvideva dodatek za izpostavljenost nevarnosti v višini do 30 evrov dnevno.

Urad RS za zaščito in reševanje je odločil, da se ta dodatek izplačuje le prostovoljcem, ne pa tudi preostalim dijakom in študentom. Na Študentski organizaciji Slovenije menijo, da so dijaki in študenti s tako odločitvijo oškodovani in zato proti delodajalcem pripravljajo tožbo, katere cilj je izplačilo dodatka vsem dijakom in študentom, ki so takšno delo opravljali.

Študentska organizacije poziva vse dijake in študente, ki so v obdobju med 11. novembrom 2021 in 31. junijem 2022 opravljali delo pri celostni oskrbi bolnikov ali pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja, naj se pridružijo tožbi. Kdor se želi pridružiti, naj na elektronski info@studentska-org.si posreduje:

  • študentsko napotnico oziroma drugo pogodbo, na podlagi katere je opravljal delo ter
  • dnevni obračun opravljenih ur, iz katerega izhaja obseg opravljenega dela pri delodajalcu na posamezni dan.

Dokumente pošljite najkasneje do nedelje, 29. 5. 2022. Obvestila o nadaljnjih postopkih v zvezi s tožbo bodo objavljena na spletni strani Študentske organizacije.

VIRŠOS
Prejšnji članekSi že poskusil veganske sladolede in sladolede za izgradnjo mišic?
Naslednji članekPrijave za Social Impact Award 2022 so odprte!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.