Študenti UP popestrili razgledno točko nad Koprom

Naslednji vikend izlet načrtuj na Primorsko! Študenti Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem – Turistice so znanje, pridobljeno med študijem, uporabili pri zasnovi ideje za vinsko znamenitost. Razgledno točko v Marezigah po novem krasita dva največja vinska lesena kozarca na svetu.

Nova znamenitost, ki so jo predstavili na odprtju v soboto, 16. 4. 2022, se bo najverjetneje potegovala tudi za mesto v Guinnessovi knjigi rekordov.

Študenti Ajda MedvešekJaka Godejša in Marcel Višner so oktobra 2019 v sklopu start-up vikenda reševali izziv, ki ga je zastavil g. Alen Babič. Dogodek je potekal v oktobru 2019 v sklopu aktivnosti R&R programa UP FTŠ sTOUdio Turistica. Namen programa je spodbujanje sodelovanja študentov na razvojnih projektih s poudarkom na analitiki, svetovanju, inoviranju in praktičnem delu v gospodarstvu.

Študent Jaka Godejša je ob odprtju dejal, da je zanj kot domačina ta fototočka več kot le turistična atrakcija, ampak mu pomeni tudi umetniško delo, ki slavi lokalno kulturo vinogradništva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Univerza na Primorskem (@upr.si)

Skulptura dveh vinskih kozarcev naslavlja vinarje Slovenske Istre, ki leto za letom pridelujejo odlično vino, predvsem sorti refošk in malvazija, kar se odraža v barvi kozarcev, ki ponoči svetita v značilni rdeči in rumeni svetlobi. Študentje so z idejo želeli ustvariti točko druženja, kjer v lahko v sadovih dela vinarjev uživajo vsi.

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekŠkisova tržnica polna aktivnosti
Naslednji članekŠtudija našla nove dokaze o izvoru raka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.