Poleg študija je čas tudi za zabavo!

Kje, kdaj in na kakšen način se lahko zabavate? Kateri klubi so najbolj in oz. kje je najbolje poskrbljeno za zabavo do jutranjih ur?

To in še veliko več vam ponuja pestro študentsko življenje, ki je vsekakor posebno življenjsko obdobje. Da ga boš zaživel/a v polni meri, nikar ne spreglej naslednjih dejstev!

Brucevanja

V Ljubljani, natančneje na gospodarskem razstavišču, se vsako leto odvija največje brucevanje pri nas. Dogodek, ki vedno privabi velike množice ljubiteljev glasbe in nore zabave, zares ne smete zamuditi. Najbolj popularni slovenski glasbeniki, DJ-ji, zvezdnice in zvezdniki … vse to samo za vas in za pester vstop v študijsko življenje!
Posamezna brucevanja pa se odvijajo nekje v mesecu oktobru oz. začetku novembra. Tudi tega se udeležite in spoznajte nove prijatelje.

Lampiončki
Tradicionalno organiziran dogodek vsako leto privabi zares ogromno študentov. Gre za športno obarvan dogodek, ki povezuje študente Univerze v Mariboru, privabi pa tudi športne navdušence drugih univerz. Ponavadi se ta dogodek, ki je prerasel že v skoraj pravi študentski praznik, odvija konec maja, ko so izpiti že za vami!

Škisova tržnica
Si že slišal zanjo – seveda, le kdo ni?! Gre za največjo študentsko prireditev, ki traja en dan, poteka na enem mestu in kjer se skupaj zbere kar prek 55 študentskih klubov iz celotne Slovenije. Začetek maja si obvezno rezerviraj za Škisovo tržnico!

Cvičkarija
… vsako leto poskrbi za pravi cvičkarski dogodek. 4 fenomenalne zabave, ki jih organizirajo novomeški študentje – kako tudi ne, saj spijo, dihajo in mislijo s cvičkom. Ljubljana, Izola, Novo mesto in Maribor so lokacije, kjer vino teče v potokih. Vsekakor pa je dogodek združitev prijetnega s koristnim, saj je prvi del namenjen predstavitvi dolenjske kulturne dediščine, drugi del pa je bolj zabavno obvarvan. Torej, prieditev se odvija nekje med koncem aprila in koncem maja s cvičkom v roki in obilo dobre glasbe. Če si sorodna duša tem dejstvom potem si rezerviraj čas za Cvičkarijo!

Mortadeljada
Mmmm, kako je dobra! Kaj že?! Kraljica Mortadela, seveda! Mortadeljada – prireditev, namenjena pravim gurmanom, je ena izmed mnogih študentskih zabav. Obilo dobre glasbe, pijače in jedače, najboljša publika, odlično vzdušje, pa še vse skupaj na enem mestu. Kaj še želite boljšega?!

Majske igre
… so največji kulturni, športni in zabavni dogodek, ki je namenjen predvsem sprostitvi po napornih dneh za knjigo. Odvijajo se v Ljubljani, sledi jim tradicionalen pohod na Rožnik, pričakujete pa jih lahko meseca maja.

Bujta repa
Tudi študentje Prekmurja imajo poseben študentski večer, katerega so poimenovali Bujta repa. Prekmurci trdijo, da je to dogodek, ki je najdlje zapisan v zgodovino, in sicer v leto 1993. Komur ni težko in seveda lahko za dobro zabavo, odšteje nekaj »evrčkov« več, zabavo prične z dobro večerjo, nadaljuje pa se s še boljšo glasbo, kjer gre ponavadi za prekmurske glasbenike.

Drugo
Seveda pa se tekom leta odvijajo še druge študentske zabave – nikakor ne smete zamuditi Refoške fešte, Koroške gaude, Zabl žura, Jazz Cerkno, Lent, Rock Otočca, Piše se leto … in še mnogih drugih dogodkov, ki zares popestrijo študentsko življenje.

Ljubljana – mesto pestrega nočnega življenja!

Mesečni razpored zabav – da ne boste česa zamudili:
– december je mesec prednovoletnih zabav, za katere poskrbijo posamezne fakultete
– februarja se v Rožni dolini odvija pravo študentsko pustovanje
– zabava ob zaključku meseca izobraževanja in kulture se odvija konec marca
– april je čas za Mortadeljado
– začetek maja čas Millionhuana Mars
– konec aprila se študentje odžejajo na Cvičkariji
– maj, Škisova tržnica
– maj, Majske igre in zabava na Rožniku

Ne le, da sprostijo vaše telo, možgančke in duha, temveč popestrijo tudi vaše življenje. Zabave so namenjene vam – študentom – zato se udeležite vsaj tistih, ki so oblikovani po vašem okusu. Študijsko življenje pomeni tudi »žuranje«, ampak nikar tega ne vzemite dobesedno – na prvem mestu naj bo namreč študiranje!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.