Poleti v NUK

5. do 26.7.2014, Narodna in univerzitetna knjižnica

V atriju kavarne Narodne in univerzitetne knjižnice bo v mesecu juliju potekal tritedenski festival na katerem si boste lahko ogledali različne predstave in prisluhnili glasbi.

 

V prelepem Plečnikovem atriju

Za eno bolj impozantnih fasadnih lupin se skriva povsem deviški vrt. Narodna in univerzitetna knjižnica skriva v sebi prelep Plečnikov atrij, pravi biser, skrit v arhitekturni školjki. Prostor bi lahko poimenovali kar Ljubljana v malem. Ponuja namreč veliko arhitekturno vrednost zaradi svojega stvaritelja, intelektualno noto nacionalne knjižnice, v kateri hranijo naše največje literarne zaklade, ter zelenje, ki sprosti ambient in je prepoznavna barva naše prestolnice.

 

Bogato kulturno dogajanje

S Festivalom Poleti v NUK želijo v ta prečudovit Plečnikov atrij vnesti kulturno dogajanje. Dogajanje bo obsegalo vse pomembne stile umetnosti, od instrumentalne glasbe, do vokalnega preigravanja, pisane besede, igrane predstave do slike in filma.

Drugi teden bo v sklopu festivala potekal sejem knjig, kjer boste lahko svoje knjige zamenjali za druge. Prebiranje knjig bo seveda možno tudi v samem atriju.

 

Podroben program festivala si lahko ogledate na spletni strani: http://festival-poletivnuk.si/

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.