Poletni festivali, čas za…

Če si želite ujeti zadnje dni mariborskega ponosa, mednarodnega multikulturnega festivala Lent, le pohitite, saj imate čas le še do sobote. Po dveh tednih koncertov, predstav, delavnic in športnih prireditev se namreč “štajerska poslastica” ob Dravi izteka.

Lent pa bo že jutri “štafeto” velike množične prireditve na prostem predal mnogo manjšemu kraju Laško, ki bo do nedelje, 11. julija, dihalo za tradicionalno prireditev Pivo in cvetje, ki velja za največjo turistično prireditev v Sloveniji. V mesto s komaj 3.600 prebivalci namreč v nekaj dneh vsako leto pride več kot 140.000 obiskovalcev.

V Laškem tudi Benetke in Rio v malem
Ob mnogih prireditvah, koncertih in seveda vsakoletnim vrhuncem – sobotnim veličastnim ognjemetom in vodno simfonijo, je tokratna novost “show parada” Zlati rog, nekakšna vizualna mešanica med beneškim in brazilskim karnevalom, v kateri se bosta združili dve kulturi. Množico obiskovalcev pa bodo do konca tedna zabavali glasbeni okusi za “vsako uho” – Novi fosili, Prljavo kazalište, Nina Badrić, Manca Špik, Nina Pušlar, 6 Pack Čukur, Kingston, Alya, Rock partyzani, Pero Lovšin, Zoran Predin, Langa, Nuša Derenda, Primavista, Mambo kings, Kvintet Dori, Fantje izpod Lisce, Toti Štajerci, …

Več oziroma predvsem mlajšo generacijo bo naslednji konec tedna, 17. in 18. julija, privabil ŠVIC – Študentski vikend inteligence in cvička, ki bo ob zabavnih igrah ponujal tudi nastope skupin Dubioza Kolektiv, Big Foot Mama, Mi2, Trkaja z bendom, Zaklonišče prepeva, Zablujena generacija, …

Dogodki ob šumenju morja
Nato pa se bo središče dogajanja preselilo na drug konec Slovenije, na Obalo. 25. julija se bo namreč v Kopru začel peti Festival Festiko, s sloganom “Začimba tvojega poletja”. Koprske ulice bodo zaživele v utripu kulture, glasbe, plesa in gledališča, ob dopoldnevih pa bo poskrbljeno tudi za zabavo otrok. K sodelovanju so prireditelji povabili tudi vinarje in oljkarje. Natančen program tokratnega Festika sicer še ni znan.

Pa še malo na skrajni jug …
Zadnji julijski teden bodo mnogi mladi in mladi po srcu “romali” ob Kolpo, na “festival zvoka, sonca in zabave”, tretji Schengenfest. Meje bodo 30. julija in dan kasneje s popom, rockom in vsem vmes rušili Elvis Jackson, Hladno pivo, Jinx, Big Foot Mama, Laibach, Boban i Marko Marković orkestar in drugi.

Da bo pestro tudi avgusta, pa bo poskrbela Ljubljana s Trnfestom, ki bo potekal med 27. julijem in 29. avgustom. Pet tednov oziroma 34 dni in večerov brezplačnega dogajanja bo ponujalo program za mlado in staro, za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in tudi za najmlajše.

Če temu dodamo še mnoge druge koncerte, kinopredstave na prostem, športne igre in drobna mala presenečenja, ki vas zagotovo čakajo v razgretih, sproščenih poletnih dneh, ko možgani odidejo na “dopust”, življenje pa se zdi bolj preprosto in brezskrbno, ugotovimo, da bo september znova kar prehitro tu …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.