Pomoč družinam

Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, tudi tokrat podeljuje denarno pomoč študentskim družinam. Skupaj s ŠOU v Ljubljani tako objavlja razpis, na katerem podeljuje desetim študentskim družinam nepovratne denarne pomoči v višini 400 €. Študentske družine se na razpis lahko prijavijo do 30. septembra 2016.

 

Namen Fundacije Študentski tolar, Ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Z razpisom, namenjenim študentskim družinam, želi reševati trenutne socialne stiske študentskih družin, pomagati študentskim družinam, ki so v težji socialni situaciji oz. so izpostavljeni finančnim ali podobnim stiskam in prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva ter so na njem izbrani, s tem pa uresničevati socialno politiko ŠOU v Ljubljani.

 

Na razpisu so zagotovljena sredstva v višini 4.000€, pridobljena iz naslova ŠOU v Ljubljani. Posamezni študentski družini se sme dodeliti denarno pomoč v enkratnem znesku v višini 400€. Pomoč se lahko dodeli samo prosilcem, ki izpolnjujejo naslednji pogoj:

  • najmanj en starš ima status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju.

Na razpis se ne moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete na spletni strani Fundacije Študentski tolar, www.studentski-tolar.si.

 

Obenem še vedno trajajo nekateri drugi programi, na katere se študenti in študentske družine še lahko prijavijo:

  • razpis za subvencionirane jezikovne tečaje,
  • brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.