Rok za oddajo prošnje za bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru je 16. avgust

Študentje lahko vlogo za sprejem in podaljšanje bivanja oddajo na spletnem portalu eVŠ.

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo , da je rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2016/2017 16. avgust 2016. Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij najmanj tri dni v tednu; niso v delovnem razmerju, samozaposleni oziroma samostojni podjetniki; povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju, imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija in niso izključeni iz študentskega doma. Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje), razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje so objavljene na spletni strani Študentskih domov UM (www.studentskidomovi.um.si). Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.867 ležišč, cene bivanja pa se gibljejo med 67 in 138 evri.

 

»Študentom, ki so zaključili študijski program I. stopnje in ki bodo nadaljevali z izobraževanjem po študijskem programu II. stopnje, smo letos omogočili bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru najkasneje do uveljavitve subvencioniranega bivanja v prihodnjem študijskem letu. V kolikor plačajo neekonomsko stanarino in subvencijo, lahko torej v Študentskih domovih ostanejo vse dokler ne pridobijo vseh pravic«, je izpostavila letošnjo novost direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru Lidija Divjak Mirnik.

 

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih (v bližini fakultet in centra mesta), nudijo študentom 2.867 ležišč, od tega 629 ležišč v enoposteljnih sobah. Poleg ugodne cene bivanja (med 67 in 138 evri na mesec), nudijo študentom številne ugodnosti, od sob z neomejeno uporabo interneta in priključkom za CTV, souporabe kuhinj in kopalnic, možnosti uporabe pralnega in sušilnega stroja, pa vse do uporabe sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.