Potovalni hiti 2011

Priljubljeni potovalni vodič mladih po vsem svetu, Lonely planet, vsako leto pripravi listo potovalnih destinacij oziroma potovalnih hitov. Kam bomo torej letos potovali, da bomo še posebej »in«?

Albanija
Albanija, ki se turistično šele prebuja, vabi s čudovitimi plažami, dobro hrano, prijaznostjo domačinov, lepimi dekleti. Lonely planet še posebej priporoča obisk zgodovinskega mesta Berat.

Brazilija
Dežela sambe in nogometa bo leta 2014 gostila svetovno nogometno prvenstvo, dve leti pozneje pa tudi poletne olimpijske igre. Temu primerno se hitro razvija turistična infrastruktura (hoteli, stadioni, restavracije, nočni lokali itd.).

Kapverdski otoki
Otočje pred afriško obalo postaja priljubljeno letovišče predvsem v naših zimskih mesecih. Vulkanski otoki so znani po osamljenih vasicah in lepi obali z manjšo gnečo turistov kot na Kanarskih otokih.

Panama
Otoška veriga Comarca Kuna Yala s sanjskimi plažami in kristalno čistim morjem ter notranjost s čudovito neokrnjeno naravo, mesta z novo arhitekturo so turistični potenciali, ki privabljajo turiste v Panamo.

Bolgarija
Čeprav je bila dolgo v senci Grčije in Turčije, se vseeno lahko kosa s plažami s tekmicama. Turistično prebujanje je posledica članstva v Evropski uniji, povečana prepoznavnost države je prinesla evropski denar za investicije v infrastrukturo.

Vanuatu
Ta južnopacifiški otok je lep primer še neodkritega sanjskega otoka, kjer še lahko mirno uživaš v majhnih odročnih vasicah, številnih slapovih in poležavaš na plaži. Luksuznih turističnih naselij še ni, vendar je verjetno tudi tu le še vprašanje časa, do kdaj bo tako ostalo.

Italija
Italija je svojevrsten fenomen. Ima številne kulturne in naravne znamenitosti, znana je po odlični hrani, bogatem kulturnem dogajanju, dobrih nakupih, lepih plažah.

Tanzanija
Eden največjih diamantov Afrike, oglejte si Zanzibar, Serengeti in Kilimandžaro. Gre za Afriko v malem, še posebej vas bo navdušila čudovita narava.

Sirija
Država, ki je po eni strani striktno muslimanska, po drugi strani pa se promovira kot miroljubna. Z večjo svetovno naklonjenostjo prihajajo tuji investitorji. Ob številnih kulturnih spomenikih so z njihovo pomočjo zrasli moderni luksuzni hoteli.

Japonska
Dežela vzhajajočega sonca velja v prvi vrsti za drago, vendar še vedno eksotično destinacijo, polno raznolike ponudbe in številnih zanimivosti.

Ksenija Gider

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.