Poziv študentom k udeležbi pri različnih gibalnih aktivnostih

Danes se obeležuje svetovni dan gibanja, katerega ključni cilj je spodbujanje gibalne aktivnosti. Gibanje je eden izmed pomembnih varovalnih dejavnikov zdravja, saj vpliva na fizično in psihično zdravje ter na kakovost življenja. Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva vse študente, da naj se v čim večjem številu udeležijo različnih aktivnosti, ki jih danes in skozi cel teden pripravljajo posamezne študentske organizacije. Letošnji svetovni dan gibanja poteka pod sloganom »Tisoč življenj, tisoč oblik gibanja!«.

Študentske organizacije univerz v tem tednu organizirajo različne dejavnosti s poudarkom na gibanju in fizični aktivnosti. Zadostna telesna dejavnost, med drugim, izboljšuje tudi kognitivne sposobnosti (koncentracija, pomnjenje, učenje) in zato predstavlja pomemben element posameznikovega študijskega procesa. Zato ob svetovnem dnevu gibanja ŠOS poziva vse študente, da naj se v čim večjem številu udeležijo različnih aktivnosti, ki jih danes in skozi cel teden pripravljajo posamezne študentske organizacije.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Zadostna fizična dejavnost je pomemben del študijskega vsakdanjika. Velikokrat pozabljamo na to, kako pomembna je telesna dejavnost, zato izkoristite priložnosti, ki vam jih študentske organizacije v tem času ponujajo. Ob tem bi želela študente spomniti, da naj se 19. maja udeležijo napovedanih demonstracij.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.