Prestižne diplome tudi v Kopru

Ruska državna univerza Lomonosov in UP bosta od oktobra skupaj izvajali nov študijski program.

V Moskvi sta minister za zunanje zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, Karl Erjavec, po pooblastilu Vlade Republike Slovenije, in akademik prof. dr. Viktor A. Sadovnichy, rektor najprestižnejše ruske državne univerze, podpisala Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Moskovsko državno univerzo Lomonosov o ustanovitvi Podružnice Lomonosov v Kopru v partnerstvu z Univerzo na Primorskem. 


Podpisani memorandum Univerzi na Primorskem in Moskovski državni univerzi M.V. Lomonosov omogoča, da skupaj vzpostavita podružnico Lomonosova v Kopru in s tem oblikova nje sistematičnega institucionalnega okvirja za razvoj skupnega raziskovanja in izobraževanja za namene spodbujanja sodelovanja med državama. To bo hkrati prva podružnica Lomonosova v Evropi, v kateri se bodo izobraževali evropski, ruski in drugi študenti, ki bodo s študijem v Kopru lahko pridobili diplomi obeh univerz.

Podpisan memorandum med Vlado RS in Moskovsko državno univerzo Lomonosov omogoča, da se nadaljuje izgradnja skupne akademske infrastrukture Univerze na Primorskem in Moskovske državne univerze Lomonosov s ciljem vzpostaviti skupno izobraževanje za pospeševanje gospodarskega sodelovanja. Oktobra 2017 je predviden začetek skupnega izobraževanja v sklopu magistrskega programa Ekonomija in finance, ki ga bosta izvajali Fakulteta za management Univerze na Primorskem in Moskovska šola ekonomike (Moscow School of Economics).

O pomenu tega projekta in partnerstva za Slovenijo in širšo regijo, nenazadnje bo to prva podružnica najprestižnejše ruske univerze v Evropski uniji, zgovorno priča uvrstitev Moskovske državne univerze Lomonosov pri rangiranju svetovnih univerz po kriteriju zaposljivosti diplomantov – v segmentu zaposljivosti njenih diplomantov na vplivnih položajih v svetovnem merilu, je univerza Lomonosov uvrščena na 3. mesto – pred njo sta le Stanford in Oxford.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.