Pripomoček za lažji študij

Sanja Kos, slepa študentka dodiplomskega študija sociologije in interdisciplinarnega družboslovja na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, je prejela čitalnik, ki ji bo znatno pomagal pri študiju.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je danes, 11. novembra 2013, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentki invalidki predala v uporabo študijski pripomoček, ki ji bo pomagal pri nadaljnjem študiju. Študentka je prejela poseben čitalnik za slabovidne in slepe v vrednosti 800 evrov. Predaja je bila opravljena na osnovi prijave na razpis »Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom«. ŠOUM uspešno sodeluje z Društvom študentov invalidov Slovenije že vrsto let.

 

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan. ŠOUM pa bo še naprej skušala pomagati po svojih najboljših močeh«, je povedal predsednik ŠOUM, Alen Brkić.

 

Alenka Gajšt, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru je preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšamo življenje številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.«

 

ŠOUM poleg projekta Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide letno nameni tudi okoli 2000 EUR za projekt Brezplačna učna pomoč študentom invalidom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.