Svet bo tekel za tiste, ki tega ne morejo!

 4. maja 2014 ob istem času po celem svetu bo potekalo eno največjih globalnih tekaških tekmovanj do sedaj, to je Wings for Life World.

 

Tekmovanje ‘Wings for Life World Run’ je nov koncept tekmovanja namenjen vsem športnikom, pa naj bodo amaterji oziroma poklicni športniki. Tekmovanja se bodo udeležila številna znana imena športa širom po svetu, to je ikona deskanja na vodi Robby Naish, nekdanji voznik Formule 1 David Coulthard, dirkalna legenda Eddie Jordan, nekdanji alpski smučar Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, tekačica na dolge proge Sabrina Mockenhaupt in številni drugi športni heroji, ki so se prostovoljno javili za ambasadorje dogodka.

 

Tudi med Slovenci imamo svoje ambasadarje, Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič, ki bodo prostovoljno pomagali pri pobudi in posledično zbiranju sredstev za fundacijo Wings for Life. Številne je motiviralo dejstvo, da bo 100 odstotkov startnin dogodka namenjenih fundaciji, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in katere napredki v raziskavah so odvisni v veliki meri od zasebnih pobud.

 

Vsako leto 130.000 ljudi utrpi poškodbo hrbtenjače, ki ji sledi paraliza, katere glavni vzrok so prometne nesreče. Kot pravi Dušan Mravlje smo ljudje, ki tečemo, kolesarimo ali se ukvarjamo s katerikolim drugim športom priviligirani in se tega ne zavedamo dokler nas usoda ne posede v voziček. Zato tako svetovni kot slovenski ambasadorji apelirajo na vse tiste, ki lahko tečejo, da se prijavijo na tek in se mu pridružijo ter tako pomagajo vsem tistim, ki tega ne morejo. 

 

Tisoče tekačev bo 4. maja 2014 ob 12.00 startalo po našem času s štirideset različnih lokacij na petih kontinentih. Ciljna črta teka ne bo statična, temveč bo lovila tekmovalce z zasledovalnim vozilom. Tako bo zmagal tisti, ki bo pretekel najdlje.

 

Video z izjavami ambasadorjev ter razlago koncepta tekmovanja najdete na sledeči povezavi

http://rbx00495.microsites.redbull.com/sl/lokacije/ljubljana/podatki/#zemljevid-327

 

Registrirani uporabniki ga lahko brezplačno prenesete s strani

https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?s=MI201311060028+

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.