Privoščite si masažo stopal!

Na masažo stopal nemalokrat pozabimo, pa vendar je pomembna …

Ne glede, ali gre za masažo celega telesa, hrbta ali stopal, vsem je skupno eno in edino – dobro oz. zares odlično počutje. Kaj in kako na človeka deluje refleksna masaža stopal?

Refleksna masaža stopal!

Masaža stopal je izredno priporočljiva za prav vsakega človeka. Maser s pravilnimi gibi pritiska na refleksne cone stopal, te pa so povezane z vsemi organi našega telesa. Torej z masažo stopal dosežemo pozitiven učinek na celotno telo. S takim pritiskanjem na ustrezne točke pride do sprostitve in uravnovešenja celotnega telesa. Gre predvsem za odlično obliko sprostitve, ki ugodno vpliva na imunski sistem, na splošno pa se jo zelo priporoča nosečnicam.

Razlogi za masažo so naslednji

* zdravstveni
* sprostitveni
* terapevtski
* lepotilni
* intimni in erotični

Ambient, ki sprošča!

Če ste se že kdaj odločili za kakršno koli masažo, potem veste, da je okolje oz. ambient zares prijeten. Rahlo odišavljen prostor, nežna, tiha glasba in pridušena luč poskrbita, da vam je na masaži zares prijetno in kar najbolj sproščujoče. Prostor, namenjen masiranju, mora biti vedno prijetno topel, čist in udoben. Večinoma pred samo masažo dobite tudi copatke, kopalni plašč in brisačo. Celoten ambient, maser oz. maserka in seveda masaža vam morajo vzbujati prijetne oz. navdušujoče in sproščene občutke, saj v nasprotnem primeru nima pravega »efekta«.

Poleti brez čevljev …!

Včasih so si ljudje na naraven in predvsem brezplačen način sami sebi nudili masažo stopal – seveda, saj so hodili bosih nog naokrog. Danes skoraj ne vidimo več človeka, da bi bil kje brez udobnih copat. Velikokrat na masažo stopal pozabljamo, kar seveda ni dobro, saj velja za najbolj naraven način zdravljenja oz. preventivo pred mnogimi boleznimi. Ker pa je danes veliko drugih možnih okužb, med katerimi je kar precej neprijetna prav glivična, ljudje raje hodimo obuti v svoje udobne čevljce. Toda to nikakor ni razlog, da pozabimo na svoja stopala, vsaj na vsake toliko časa si privoščimo masažo stopal!

Opazujmo svoja stopala!

Veliko je zadnje čase povedanega okoli tega, da ljudje, predvsem ženske, moramo opazovati svoje telo in biti pozorni na vsake spremembe. Seveda, telo nam samo pokaže, da nekaj ni v redu, zato je najmanj, kar lahko naredimo, da se opazujemo. Ste vedeli, da nam tudi stopala pokažejo, v kakšnem stanju je naš organizem? Nezdravost se na stopalih odraža predvsem z nabiranjem kalcijevih soli in kristalov sečne kisline. Refleksoterapevti so izkušeni na vseh področjih in ugotavljajo neopravilnosti, ki se že ali se šele bodo odražale na fizičnem telesu.

Tkjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.