Proti ponovnemu izigravanju pravic študentov

Po razkritju nepravilnosti pri akreditiranju programov na Univerzi na Primorskem so sedaj znane tudi podrobnejše informacije o visokošolskih zavodih Univerze v Ljubljani, ki so izvajali oziroma še izvajajo študijske programe s poteklo akreditacijo, oziroma visokošolskih zavodih, ki so na takem študijskem programu podeljevali ali še vedno podeljujejo diplome. V skupini Modro za študente zato pozivajo odgovorne k takojšnjemu oblikovanju rešitev, vse oškodovane študente Univerze v Ljubljani pa pozivajo, da pomoč poiščejo v okviru študentske organizacije, na voljo pa so jim tudi člani študentske skupine Modro za študente.

 

Na Univerzi v Ljubljani so visokošolski zavodi po izteku akreditacije 30. 9. 2012 podelili diplome na naslednjih študijskih programih:

  • Mednarodna ekonomija (2. stopnja) na Ekonomski fakulteti,
  • Prevodoslovje (3. stopnja) na Filozofski fakulteti,
  • Antropologija, Politologija – javna uprava, Sociologija – sociologija vsakdanjega življenja in Sociologija – upravljanje človeških virov in znanja (2. stopnja) na Fakulteti za družbene vede.

 

Poleg tega so bili na Fakulteti za družbene vede v študijskem letu 2012/2013 nekateri študentje še vedno vpisani na naslednje neakreditirane študijske programe 2. stopnje:

  • Komunikologija – komuniciranje, mediji in družba,
  • Politologija – javna uprava,
  • Sociologija – sociologija vsakdanjega življenja,
  • Sociologija – upravljanje človeških virov in znanja.

 

Na nekaterih izmed navedenih programov so bili študentje vpisani tudi v iztekajočem se študijskem letu 2013/2014.

 

V skupini Modro za študente, združenju študentov različnih fakultet Univerze v Ljubljani, že vrsto let aktivno delujejo tudi na vseh omenjenih fakultetah, zlasti na Fakulteti za družbene vede, kjer se je izvajalo oziroma se še izvaja kar pet omenjenih neakreditiranih programov. Menijo, da je absurdno, da se študentom po tolikih letih študija, truda in vloženih finančnih sredstvih pridobljene izobrazbe oziroma diplome ne prizna zaradi napake, za katero je več kot očitno odgovorna Univerza v Ljubljani. Študentje so se zaradi malomarnosti odgovornih znašli v grozljivem položaju.  

 

Člani skupine Modro za študente, ki aktivno delujejo tudi v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, bodo pravice študentom branili z vsemi razpoložljivimi sredstvi, predvsem pa s svojim znanjem in izkušnjami storili vse, da pomagajo pri reševanju nastale situacije. V prvi fazi iskanja ustrezne rešitve pozivajo oškodovane študente, da se obrnejo na Študentsko organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani ali direktno na našo študentsko skupino, kjer bodo skupaj poiskali rešitev in se zoperstavili izigravanju študentskih pravic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.