Pust, Valentinovo in odlični koncerti v Ortu!

Po nori pustni soboti se v ljubljanskem Ortu nadaljuje zabava ob najbolj norčavemu tednu v letu. V torek bodo pustnim maskam zimo pomagali preganjati izbrani didžeji. V Kadilnici Of Death bo prav tako veselo: prihaja PUSTNI GLAM NIGHT feat. Lipstikk N’ Leathür Warm-up z Broken Arrow in posebnim presenečenjem.

Tako se tradicija pustnih glam žurov brez primere nadaljuje tudi v letu 2013! Ne le to, tokratni predstavlja nadgradnjo, saj se poleg infamozno razvratne zabave obeta tudi akustični nastop fenomenalnih brežiških ‘party animals’ po imenu Broken Arrow! Za vroče vzdušje bo kot vedno skrbel nenadkriljivi mojster glammerskih viž DJ Šujo!

Vstopnine ni!

Dan kasneje, to sredo, pa bo večer rokersko obarval Mission 90’s, v sklopu katerega trije entuziasti vrtijo najboljšo glasbo devetdesetih. Vsi trije so pravzaprav že stari znanci na glasbeni sceni in jih poznamo iz številnih glasbenih projektov: Jerry je kitarist in soavtor pri skupini Leeloojamais, MC Laren je avtor in producent, Gobc pa je producent in tonski mojster. Vsi živijo od glasbe in za glasbo, pravijo, da je zanje primarnega pomena. Sprejemali in vrteli pa bodo tudi glasbene želje. Obiskovalci si jih lahko zaželite tudi vnaprej in sicer z objavo na Facebook eventu Mission 90’s. Naj spomnimo, da je garderoba ob sredah brezplačna.

 

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA: četrtek, 14.2. ob 22h

Na valentinovo bodo publiko v energičen blues popeljali PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA.

Štiričlanska zasedba z imenom »Prismojeni profesorji bluesa« igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.

Zlatko Đogič-bobni

Miha Ribarič-bas

Julijan Erič-kitara, vokal

Miha Erič-orglice, vokal

MIHA VANIČ ORKESTRA: petek, 15. 2. ob 22h

V petek se bo publiki predstavil Miha Vanič in sicer pod imenom Miha Vanič Orkestra v živo. Avtorsko glasbo s temeljno pop formo nadgrajuje z elementi jazza, funka, r’n’b-ja, soula. Na odru se mu bo poleg odlične glasbene zasedbe pridružila tudi vokalistka Neža Trobec. V Orto baru bodo zazvenele tudi radijski uspešnici Še eno noč mi daj in Med mesečino in snom ter druge skladbe z Mihovega prvega albuma Devet življenj.

Album Devet življenj je Miha posnel s priznanim glasbenikom in producentom Imerjem Trajo Brizanijem ter številčno ekipo domačih in tujih vrhunskih glasbenikov, med katerimi velja posebej izpostaviti dve izjemni vokalistki, avstralsko pevko Jackie Marshall in hrvaško divo Zdenko Kovačiček. Novi single Tvoje sledi je hvalnica ljubezni, soncu, smehu, iskrivosti in človekovemu iskanju. Skladbo zaokroža vokalna improvizacija že omenjene Zdenke Kovačiček. Pred prvencem je Miha sodeloval z zasedbami Amala, Brizani Project, Bassment in Dejan Pečenko Trio. Kot član vokalne zasedbe je nastopil tudi v prvem slovensko-romskem muzikalu Stekleno jabolko.

Koncert se bo začel ob 22. uri z nastopom skupine B & T, ki jo sestavljata pevka Breda Božič in kitarist Tilen Stepišnik. Predstavila bosta avtorske pesmi pred izidom svojega prvega albuma. Njuno glasbo lahko najbolje opišemo z besedami nagajiv šansonski pop.

ZASEDBA MIHA VANIČ ORKESTRA:

Miha Vanič – vokal

Žiga Kožar – bobni

Janez Moder – električni bas

Šemsudin Džopa – akustična kitara

Tilen Stepišnik – električna kitara

Miha Hawlina – saksofon

Miloš Rebula – klaviature

Robert Ivačič – orglice

BITCH BOYS: sobota, 16. 2. ob 22h

V soboto bodo na oder stopili prvaki instrumentalnega surfa Bitch Boys. Slovenski surferji bodo predstavili nov glasbeni material, ki še čaka na izid ter zaokrožili opus z izborom skladb od 1999 do danes.

Robi Bilođerić, Marko Valant, Lev Honsić in Matevž Perovšek se praktično po koncertu seli v studio na snemanje petega albuma, ki bo okronal delo zadnjih nekaj let, ko skupina dela v prenovljeni zasedbi. Zaradi slednjega iz novih skladb veje nova energija, za ljubitelje prvinskega surfa pa bodo fantje na koncertu postregli tudi z nekaterimi surf klasikami – seveda v svoji prepoznavni preobleki.

Bitch Boys ustvarjajo od leta 1999. Pionirji slovenskega surfa, kot so jih poimenovali, so v tem času izdali štiri albume, posneli dva videospota ter se svojimi skladbami uvrstili na več kot ducat kompilacij izdanih doma, večino pa v Združenih državah ter Evropi. Njihov prvi album »…in heat«, je bil proglašen za najboljši sodobni surf album. Sledila sta mu še album »Behid The Hound Dog Walls« ter »Ride The First Wave«, izdana v ZDA z vrhunskimi recenzijami ter povabili na različna gostovanja. Svojo glasbo so Bitch Boys predstavili na večini evropskih instro-surf festivalov, poletje 2008 pa je zaznamovalo tudi sodelovanje pri snemanju ter soustvarjanju dokumentarca »Sound Of The Surf«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.