Razkriti so prvi govorci TEDxFDV

22. maja 2012 bo med 18. in 20. uro na Fakulteti za družbene vede potekal licenčni dogodek TEDxFDV. Dober mesec pred dogodkom pa organizatorji razkrivajo že prvih 5 govorcev.

 

Prvič v slovenskem akademskem okolju se bodo v maju študenti navduševali nad TEDx dogodkom. TEDx je neodvisno organiziran TED dogodek, posvečen širjenju zanimivih in inovativnih idej. V kratkem času nastopi več govorcev, ki svoje ideje delijo z občinstvom skozi kratke od 10 do 18 minutne govore. Na TEDxFDV bo 22. maja 2012 med 18. in 20. uro nastopilo 10 govorcev, danes pa razkrivamo že prvih 5.

 

Študente in druge ljubitelje svežih idej bodo na TEDxFDV navduševali zanimivi posamezniki, ki bodo z različnih vidikov razkrili utrip družbe, krovno temo dogodka. Mojca Markizeti, strastna zagovornica trajnostnega razvoja in antidiskriminacije, bo izpostavila pomembnost aktivnega državljanstva. Viljem Gogala bo spregovoril o umiku iz družbe in svojih spoznanjih med 10 leti romanja. Arhitekt Sašo Jovanovič bo navdušil z idejo o prostorih intenzivne komunikacije, analitik Marko Grobelnik pa o tem kako prepeljati informacije čez meje jezika. Idejo o boljši družbi bo z udeleženci TEDxFDV delil Črt Podlogar, zmagovalec študentskega natečaja. Organizacijska ekipa bo program nadgradila še s petimi inovativnimi govorci, ki bodo razkriti v maju.

 

Dogodek je brezplačen, ampak se je nanj potrebno prijaviti. Prijave bodo potekale 6. maja izključno za študente Fakultete za družbene vede, za ostale ljubitelje TEDx dogodkov pa 13. maja 2012.

 

Za več informacij spremljajte TEDxFDV na www.tedxfdv.com, Facebooku in Twitterju ali pišite na info@tedxfdv.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.