Razmigaj se

Eden novejših projektov Kluba študentskih družin Slovenije je projekt Telovadba za otroke, ki poteka tudi v letošnjem študijskem letu.

V klubu so se zanj odločili zaradi močnega zanimanja članov, ki želijo svoje malčke športno udejstvovati. Komu je program namenjen? Program je namenjen otrokom v starostnem obdobju do osnovne šole in poteka v dvorani upravne stavbe Študentskih domov v Ljubljani v Rožni dolini.

Otroci skupaj s starši, pogoj je, da je z otrokom vsaj eden od staršev, se enkrat tedensko sestanejo na telovadbi, ki jo vodi usposobljen mentor (študent Fakultete za šport z referencami). Otroci preko gibanja spoznavajo elementarne igrice tako, da plezajo, hodijo, tekajo, poskakujejo, plešejo, … Sama vsebina in zahtevnost pa se postopoma nadgrajujeta in na ta način otroci rastejo in se razvijajo.

Tudi v študijskem letu 2010/11 je na sporedu tedenska telovadba za otroke študentskih družin vsak četrtek ob 16. uri v mali dvorani Študentskih domov v Rožni dolini. Poleg tega je tudi Klub študentov Kranj v začetku novembra objavil razpis Mlade mamice, ki materialno pomaga študentskim/dijaškim družinam. V februarju bo organizirana vodna telovadba za dojenčke.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.