Razpis tem za Prešernove nagrade

Poznate Prešernovo nagrado? Prejmejo jo lahko študenti do zaključene druge stopnje, tisti, ki napišejo najboljše zaključno delo. Na ta način Univerza v Ljubljani spodbuja kakovostno znanstveno-raziskovalno in umetniško dejavnost.

Tako kot vsako leto, pa so članice tudi letos razpisale naslove tematik, ki se lahko podelujejo za Prešernovo nagrado. Kriteriji so, da je v delu jasna opredelitev predmeta raziskovanja in jasno opredeljene hipoteze, delo mora imeti uporabno vrednost, napisano mora biti po pravilih znanstvenega pisanja in na splošno mora izkazovati znanstveno in raziskovalno odličnost. Medtem pa se na umetiškem področju upošteva vsebino, izraz ter ustvarjalno izvirnost in opaznost.

 

Vsi, ki se želite potegovati za Prešernovo nagrado, morate svoje delo oddati do 1. septembra 2014 direktno svoji fakulteti. Delo ocenita dva profesorja, nato pa o njih odloča komisija. Ta do 1. oktobra naprej sporoči, kako naj bodo dela razvrščena (ni nujno da dobijo vsa dela tudi nagrado).

Diplomanti ali magistri z izjemnim zaključnim delom prejmejo nagrado vsako leto ob obletnici Prešernovega rojstva. Nagrado jim podeli rektor univerze, prejmejo pa diplomo z gravirano Prešernovo podobo in denarno nagrado, ki se razlikuje glede na mesto (npr. 1. mesto 3000 evrov, 2. mesto 2000 evrov itd.). Letošnje tematike, ki so razpisane za Prešernovo nagrado si lahko ogledate tu.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.