Škisova tržnica ob polnoletnosti odhaja z Ilirije

Zveza študentskih klubov Slovenije pripravlja že 18. Škisovo tržnico – največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade v Sloveniji, ki se tradicionalno odvija na Iliriji, letos pa se seli na novo lokacijo.  

Za več kot 3.000 dogodkov in prireditev, ki se tekom leta zvrstijo po vsej Sloveniji, so zaslužni študentski klubi s preko 11.000 študenti. 56 klubov s svojim delovanjem prispeva k pestremu družabnemu življenju na lokalni ravni ter ohranjanju mladinskega aktivizma na nacionalni ravni. V domačih okoljih pripravljajo izobraževalne, kulturne, socialne in športne prireditve za vse starosti in okuse, študentom in dijakom pa nudijo tisto, kar mladim še posebej pritiče – druženje, zabavo in sprostitev ob napornem študiju.

Za konstanten napredek in medsebojno povezanost klubov skrbi Zveza študentskih klubov Slovenije preko številnih izobraževanj in projektov. V sodelovanju z njimi vsako leto organizira največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade v Sloveniji – pod njenim okriljem v začetku meseca maja vseh 56 študentskih klubov združi svoje izkušnje, ideje in zagnanost na Škisovi tržnici, kjer se z izvirnimi stojnicami in domačo kulinariko predstavijo ter poskrbijo za pravi sejem slovenske kulture.

Pred 18 leti so med študentskimi bloki v Rožni dolini klubi prvič postavili svoje bolj ali manj dodelane stojnice ter z izjemnim vzdušjem poskrbeli, da je v naslednjih letih prireditev le še rastla.

Danes tržnico obišče preko 20.000 mladih. Klubi specifiko domačih krajev predstavljajo na stojnicah po regijskih otočkih, ki skupaj tvorijo Slovenijo v malem. Obiskovalci lahko vsako leto na Mednarodnem otočku uživajo tudi v dobrotah in zanimivostih iz tujine.

Škisova tržnica se je v svoji zgodovini pojavila na več lokacijah po Ljubljani. Posebno energijo je našla na zelenici Letnega telovadišča Narodni dom Ilirija, kjer je ostala vse do danes, ko ob polnoletnosti odhaja na svoje – Zveza ŠKIS z željo po širitvi, izboljšanju in nadgrajevanju prireditve dogajanje seli na novo lokacijo.

Mladi organizatorji nameravajo k razkritju lokacije letošnje Škisove tržnice pristopiti na malce bolj izviren način. Kje se bodo letos 7. maja predstavili klubi in združili mladi iz vseh slovenskih regij bo študentom razkrito v jutranjih urah 17. marca, ko bodo iz svojih študentskih domov odhajali na predavanja. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.