SODELUJ PRI RAČUNALNIŠKEM OPISMENJEVANJU STAREJŠIH!

POSTANI PROSTOVOLJEC/PROSTOVOLJKA PRI PROJEKTU Simbioz@ e-pismena Slovenija!

 

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je postala partner projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija. To je prvi vseslovenski prostovoljski projekt, ki bo povezal dve generaciji, njegov namen pa je prek medgeneracijskega sodelovanja povečati računalniško pismenost starejših. V tednu od 17. do 21. oktobra 2011 bodo tako mladi prostovoljci v okviru projekta predstavnike generacije svojih dedkov in babic navduševali nad rabo računalnika in interneta.

Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani, odločitev, da ŠOU v Ljubljani sodeluje pri projektu Simbioz@ e-pismena Slovenija, pojasnjuje takole: »Za sodelovanje smo se odločili, ker menimo, da je to prava priložnost za mlade, ki lahko s svojim znanjem, izkušnjami in pomočjo starejšim pomagajo k boljšemu in predvsem enostavnejšemu vsakdanu. Zavedamo se, kako pomembni so medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljno delo in znanje e-veščin. Prepričani smo, da bomo skupaj s projektom Simbioz@ e-pismena Slovenija uspeli mladim in starejšim omogočiti nepozabno izkušnjo.«

ŠOU v Ljubljani si želi, da bi pri projektu sodelovalo čim več študentov, zato vabimo vse študente in študentke, da oktobra postanete prostovoljci! Ne zamudite priložnosti narediti nekaj dobrega in namenite nekaj ur svojega časa temu, da pomagate starejšim pri spoznavanju računalnika. Ne bo vam žal!

Več o projektu Simbioz@ e-pismena Slovenija lahko preberete na spletni strani www.simbioza.eu, kjer se lahko tudi prijavite; projekt Simbioz@ lahko spremljate tudi na Facebooku (http://www.facebook.com/Simbioza.eu).

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.