VPIŠI SE V SISTEM SUBVENCIONIRANE ŠTUDENTSKE PREHRANE …

… ŽE V SEPTEMBRU IN SE IZOGNI ČAKALNIM VRSTAM!

ŠOU v Ljubljani vsem študentom, ki že imajo urejen vpis v novo študijsko leto, priporoča, da se vpišejo v sistem subvencionirane študentske prehrane (SŠP) že v mesecu septembru. Andraž Počič, minister za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani: »V mesecu oktobru na točkah SŠP pričakujemo veliko gnečo, zato pozivamo vse študente, da vpis v sistem uredijo čim prej, saj bodo s tem 1. oktobra že lahko uveljavljali upravičenost do koriščenja subvencije za študentsko prehrano.«

Kje se vpišeš v sistem SŠP?

Študentje se lahko v sistem SŠP vpišete na katerikoli točki SŠP v Sloveniji, v Ljubljani že delujejo naslednje:

Metropol – Kersnikova 6: PON-ČET: 8.00-19.00; PET: 8.00-15.00,

Akvarij – Kersnikova 4: PON-ČET: 8.00-19.00; PET: 8.00-15.00,

Bežigrad (Kardeljeva ploščad 5, pod FDV-jem): PON-ČET: 8.00-19.00; PET: 8.00-15.00,

Hostel Celica (Metelkova 8): PON-PET: 10.00-16.00.

V obdobju predvidenega povečanega obiska točk SŠP bo ŠOU v Ljubljani odprl še dodatna vpisna mesta. Za več informacij spremljajte spletno stran www.studentska-prehrana.si.

Kaj potrebuješ za vpis v sistem SŠP?

Študent ob obisku točke SŠP za podaljšanje upravičenosti do subvencij za študentsko prehrano potrebuje veljaven indeks oz. potrdilo o vpisu ali veljavno študentsko izkaznico in osebni dokument. Bruc oz. študent, ki se v sistem SŠP vpisuje prvič, za vpis potrebuje številko prijavnice (če ste opravili predvpis prek spletne strani www.studentska-prehrana.si), veljaven indeks oz. potrdilo o vpisu ali veljavno študentsko izkaznico, osebni dokument in mobilni telefon.

Ob vpisu v sistem lahko kot komunikacijsko sredstvo namesto mobilnega telefona izbereš tudi brezkontaktno čip kartico. Cena kartice je 15 evrov, rok dobave je največ 5 delovnih dni, kar pomeni, da se moraš v roku 5 dni od vpisa v sistem zglasiti na točki SŠP, kjer prevzameš čip kartico.

Do subvencionirane študentske prehrane je upravičen vsak, ki ima status študenta in ni zaposlen ali samozaposlen (s. p.). Do subvencionirane prehrane so upravičeni tudi izredni študentje, če imajo status študenta in niso zaposleni ali samozaposleni (s. p.). Potrdila, da niso nikjer zaposleni, ne potrebujejo, saj to preverjamo pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Kako unovčiš subvencijo?

Subvencijo unovčiš prek posebnega terminala v gostinskem lokalu. Ko želiš plačati obrok, pokličeš številko1808 in svoj mobilni telefon (brezkontaktno čip kartico) priložiš k terminalu. Razliko do polne cene plačaš neposredno gostincu, od njega pa prejmeš račun in potrdilo o unovčeni subvenciji.

Na mesec ti pripada toliko subvencij, kolikor je delovnih dni, študentje invalidi, študentje starši in otroci padlih v vojni za Slovenijo so upravičeni do dodatnih 10 subvencij na mesec. Na dan lahko izkoristiš dve subvenciji, pri čemer mora biti razmak med obrokoma vsaj 4 ure. Neporabljene subvencije v določenem mesecu se prenesejo v naslednji mesec, prenos velja največ dva meseca, po tem obdobju subvencije zapadejo. Višina subvencije trenutno znaša 2,63 evra na obrok, razliko do polne cene obroka študent plača neposredno gostincu. Gostinci bodo preverjali tvojo istovetnost z osebnim dokumentom (na katerem je tvoja slika in osebni podatki – ime in priimek; velja tudi vozniško dovoljenje) ali s študentsko izkaznico oziroma indeksom.

Več informacij

Več o vpisu v sistem in delovanju SŠP preberi na www.studentska-prehrana.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.