ŠOS in DOS ostro obsojata nasilje pred Državnim zborom RS

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in Dijaška organizacija Slovenije (DOS) se distancirata od nasilnih dejanj pred Državnim zborom RS in ostro obsojata nasilje, ki so ga izvajali posamezniki po zaključku demonstracij. Takoj, ko se je začelo nasilje, je organizator zaključil demonstracije in udeležence večkrat pozval k mirnemu razhodu, hkrati pa pristojne organe nemudoma pozvali h takojšnjemu ukrepanju.

Organizator je pred demonstracijami pozval dijake in študente, ki mirnim in dostojnim demonstracijam. Pozval jih je tudi, da naj pred in med demonstracijami ne uživajo alkohola, gostinci pa naj poostrijo nadzor nad točenjem alkoholnim pijač.

Organizator bo kril vse stroške organizacije demonstracij, ne more pa prevzeti odgovornosti za nastalo škodo, saj je ni povzročil. Bo pa ŠOS sodeloval z organi odkrivanja in pregona v zvezi s kršenjem pravil javnega reda in miru.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Nasilje ni prava pot in nasilje ni pot Študentske organizacije Slovenije. Obžalujemo, da se je to zgodilo in s tem delno zasenčilo naša prizadevanja za mirno izražanje stališč.«

Aleksandar Spremo, predsednik DOS: »Dijaška organizacija Slovenije se pridružuje stališču ŠOS in šteje današnje demonstracije za legalne in legitimne do trenutka, ko se je začelo nasilje, ki ga enako ostro obsoja kot ŠOS.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.