»Športniki za športnike«

V soboto, 22. maja 2010, bo od 16.00 do 18.00 ure v koprski Taverni potekala dobrodelna dražba športnih rekvizitov z naslovom Športniki za športnike, ki jo skupaj prirejamo društvo Zdrav podjetnik in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Predmete, ki so jih za namene projekta podarili slovenski profesionalni športniki (dresi, žoge, zastavice …), bomo prodajali na dražbi, izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene, in sicer za zdravstvene preglede neprofesionalnih športnikov.

Društvo Zdrav podjetnik in ŠOUP smo povabili uveljavljene slovenske profesionalne športnike, da odstopijo za namen projekta kakšen svoj pomemben predmet. Na pomoč je priskočilo veliko profesionalnih športnikov. Med drugimi zbranimi predmeti so tudi žoga s podpisi letošnjih zmagovalcev državnega prvenstva nogometnega kluba Luka Koper, zastavica s podpisi dvakratnih evropskih prvakov rokometnega kluba Ciudad Real, dres rokometnega kluba Cimos Koper, kopalke Matjaža Markiča, dres ACH Volley s podpisi vseh igralcev in majica s podpisi vseh članov moške članske rokometne reprezentance Slovenije, ki je nastopila na moškem evropskem rokometnem prvenstvu v januarju 2010 v Avstriji.

Namen akcije je zbrati finančna sredstva za sofinanciranje preventivnih zdravstvenih pregledov neprofesionalnih športnikov z osnovnim ciljem zagotovitvi športno aktivni populaciji ustrezno zdravstveno stanje tudi po zaključeni aktivni športni dejavnosti. Še posebej želijo omogočiti osnovne preglede vsem športnikom, ki so sicer dolgoročno vpeti v fizične in psihične napore zaradi športnih aktivnosti v daljšem časovnem obdobju in nimajo ustrezne zdravniške kontrole.

Dobrodelna dražba Športniki za športnike bo potekala v okviru projekta Zdravi maj, ki se bo zaključil prav na ta dan. Tri tedne v maju ŠOUP z najrazličnejšimi dogodki, predavanji, športnimi aktivnostmi in delavnicami spodbuja predvsem mlade k zdravemu načinu življenja. Za živahno in športno obarvano vzdušje bodo poskrbeli tudi člani plesno-akrobatske skupine Flip iz Pirana.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.