ŠOS podprl shod štipendistov

Študentska organizacija Slovenije podpira proteste študentov pred Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), kjer bodo izrazili svoje nezadovoljstvo glede poznega obravnavanja vlog za štipendije, neustreznosti potrdila o ocenah, če je bilo to izdano pred koncem septembra, in nepriznavanja dodatka za bivanje. Prav na nepravilnosti pri slednjem je ŠOS že konec novembra opozarjal MDDSZ.

 

“Opozarjali smo takrat in še vedno, da je tako ravnanje nedopustno in v nasprotju s pravnim načelom predvidljivosti, saj gre za delovanje po internih navodilih med ministrstvom in javnim skladom, ki ni transparentno zapisano niti v zakonu, niti v pravilniku in niti v razpisu. Do danes žal še nismo našli skupnega jezika, ki bi razjasnil zaplet in upravičencem omogočil pridobitev dodatka,” je dejal predsednik ŠOS Mitja Urbanc. Za študente je nevzdržno in preveliko breme, da že tako dolgo čakajo na štipendije, zato poziva Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, da čim prej reši zamude z izplačili.

 

Protesta se bodo poleg predstavnikov ŠOS-a, na čelu s predsednikom Mitjo Urbancem, udeležili tudi predstavniki Zveze študentskih klubov Slovenije, ki so že pred časom začeli zbirati pooblastila štipendistov za oddajo skupne pritožbe na urad varuha človekovih pravic.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.