ŠOU Fest in Hmeljada

ŠOU Fest, največji evropski študentski festival kulture, športa in zabave, se počasi izteka. Zaključil se bo z dvema vsebinsko zelo bogatima dogodkoma, in sicer Medkulturnim dialogom: Monokomedijo Čefurji Raus!, ki se bo nadaljevala z večerom slovenske in bosanske glasbe, ter Hmeljado, prvim študentskim festivalom piva in zabave.

Medkulturni dialog, ki ga bodo sestavljali popoldanska okrogla miza (ob 16. uri) in gledališko-glasbeni večer (ob 20. uri), se bo zgodil v ponedeljek, 19. oktobra 2009, v Klubu TOP. Monokomedija Čefurji Raus! je nastala po istoimenskem uspešnem romanu Gorana Vojnovića, ki je izšel pri Študentski založbi, obravnava pa tematiko priseljencev v Sloveniji. Osrednji lik zgodbe Marko Đorđić, ki je druga generacija bosanskih staršev v Sloveniji, opisuje življenje na Fužinah, kjer je posedanje pred blokom nacionalni šport.

Dominik Zupančič, vodja festivala ŠOU Fest: »Čefurji Raus! so v tem trenutku ena izmed najbolj obiskanih gledaliških predstav, zato smo prepričani, da bomo z brezplačnim vstopom na dogodek razveselili marsikaterega študenta.«

Gledališki večer bodo z glasbo obarvali bosanski in slovenski glasbeniki, in sicer Neisha, Kice, Borjan Milošević – Boki in D. J. Enjay. Programski list večera pripenjamo v prvi priponki.

Hmeljada, prvi študentski festival piva in zabave, pa bo namenjena druženju in zabavi študentov. Zgodila se bo v torek, 20. oktobra 2009, ob 19. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (Hala A2). Na dogodku bodo nastopili Dan D, Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Šank rock, Mi2, Kvintet Rosa, Kill Kenny in posebni gost, ki je zaenkrat še presenečenje. Poleg glasbenega programa bodo na prireditvi potekale številne nagradne igre, obiskovalce pa bodo zabavali animatorji. Hmeljada je edini izmed več kot 15 dogodkov letošnjega ŠOU Festa, ki bo plačljiv. Vstopnica (vsa prodajna mesta Eventima itd. ) v predprodaji stane 7 evrov, na dan dogodka pa 9 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.