Kaj je eTorba? Vse o uporabi brezplačne učne platforme

Kaj je eTorba?
Kaj je eTorba? Foto: on etorba

Fantastična novica za učence, učitelje, starše in mnoge druge. Zaživela je nacionalna platforma za brezplačne elektronske učne vire z imenom eTorba. Pod geslom »Množimo znanje« ponuja enoten brezplačni dostop do relevantnih, strokovno in didaktično pregledanih elektronskih učnih gradiv. V prispevku najdeš vse informacije, ki jih rabiš o eTorbi – kako deluje, prijava, navodila in še kaj.

eTorba: Brezplačna učna platforma

Vse več je poudarka na digitalnih tehnologijah, tudi v učnem procesu. Marsikdaj lahko olajša delo, istočasno pa prinaša določene izzive in pasti. Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje tako poudarjajo, da je pomembno, da učence opremimo z znanji, ki jih potrebujejo, da bodo v digitalni družbi znali izkoristiti svoj potencial. Učenci in dijaki pri učenju in pridobivanju informacij dandanes namreč najpogosteje uporabljajo prav splet.

»Verjamem, da bomo s pomočjo portala množili znanje in še bolje razumeli prednosti multimedijskega učenja. Z vsakim odstavkom, ki ga preberemo, z vsakim videoposnetkom, ki si ga ogledamo, z vsako nalogo, ki jo rešimo in z vsako mislijo, ki jo delimo, imamo nove priložnosti za rast,« ob vzpostavitvi portala razmišlja minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda.

Vse, kar moramo vedeti o portalu eTorba
Vse, kar moramo vedeti o portalu eTorba Foto: on etorba

Kaj je eTorba?

Gre za nacionalni učni portal, ki učiteljem, učencem, njihovim staršem in vsem zainteresiranim posameznikom omogoča enoten dostop do relevantnih učnih gradiv, pri čemer je še posebej pomembno, da so ta gradiva kakovostna, torej strokovno pregledana s strani strokovnjaka za vsebino in strokovnjaka s področja didaktike. Vizija portala je, da so vsa za učence pomembna elektronska učna gradiva zbrana na enem mestu, njihova uporaba pa mogoča z enim uporabniškim računom. Prijava v portal ni potrebna, je pa priporočena, saj omogoča uporabo funkcionalnosti, kot so shranjevanje rešitev nalog, dodajanje zaznamkov in drugo.

Portal eTorba je plod prizadevanj za večjo dostopnost elektronskih učnih virov ter večjo kakovost učenja in poučevanje z viri. Je rezultat projekta E-Vsebine, e-storitve za podporo uvajanju novih pristopov v vzgoji in izobraževanju (E-torba 2023), ki je bil financiran s strani Evropske unije in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje v vrednosti 1,65 milijona evra.

Kako se prijaviti v eTorba?

V spodnjem videoposnetku najdeš navodila za prijavo v eTorba.

Kako se učiti z eTorba?

Navodila za učenje s portalom eTorba najdeš v spodnjem videoposnetku.

Urednik portala Student.si

VIReTorba
Prejšnji članekKatere spremembe pri štipendiranju se obetajo z letom 2024?
Naslednji članekŽe imate darila za najdražje?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.