Kam na faks? V pomoč ti bo poletna šola za dijake 2023

Na kateri faks naj grem? Poletna šola za dijake ti ponuja odgovor
Na kateri faks naj grem? Poletna šola za dijake ti ponuja odgovor Foto: Deagreez on iStock

Vsi se zavedamo, kako pomembna je izbira študija za vse dijakinje in dijake. Gre za eno izmed večjih življenjskih odločitev in prelomnic, kar pomeni, da mora biti odločitev premišljena, slediti željam, ciljem in tudi sanjam v karieri. Kako pa naj se dijaki kar tako odločijo za nekaj, kar še niso preizkusili? Ravno ta odgovor ima Univerza v Ljubljani, ki bo v avgustu 2023 organizirala poletno šolo za dijake.

Izberi študijsko pot s pomočjo Hollandovega testa

Ne veš, kateri študij izbrati in kakšno delo si sploh želiš opravljati v prihodnosti? Na delavnici boš na podlagi rešenega vprašalnika Hollandovega testa poklicnih interesov (SDS) raziskoval, kateri so tvoji interesi, v katerega izmed šestih tipov ljudi se uvrščaš in v kakšnem poklicu bi lahko bil uspešni.

Interesi so tiste stvari, dejavnosti, ki nas zanimajo, pritegnejo, za katere si z veseljem vzamemo čas in v katerih najdemo zadovoljstvo. Če svoje interese poznamo, lažje ugotovimo, kateri študij in katera področja dela se z njimi ujemajo, ter se tako tudi lažje odločamo glede študija in zaposlitve.

Woman using Laptop. Student Girl working on Computer Search in Internet around Stacks of Books. Question Marks Drawn On White Wall Background. E Learning, Online Studying, Reading Books in Digital Library. Young Girl sitting on Floor next to heap of Books
Foto: inarik iz iStock

Poletna šola za dijake 2023

Dijakinje in dijaki so med ponedeljkom, 28. avgusta 2023 in četrtkom, 31. 8. 2023 vabljeni v prostore rektorata UL na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Rok za prijavo na delavnico: nedelja 27. avgust 2023 (kasnejših prijav ne bodo mogli upoštevati).

Pogoj za prisotnost na delavnici: izpolnjen Hollandov vprašalnik – dostop do vprašalnika boš dobil v ponedeljek 28. avgusta 2023 preko e-pošte, ki jo boš navedel v prijavi. Vprašalnik izpolni najkasneje do pričetka delavnice.

Za prijavo na delavnice se moraš registrirati v portal UL POPR, na vsako izmed delavnic pa pravočasno prijaviti.

Termini in prostor, v katerem se bodo članice predstavljale bodo objavljali sproti; dokončen razred prisotnosti članic po posameznih prostorih rektorata UL, bo objavljen najkasneje v tednu pred poletno šolo, med 21. in 25. avgustom 2023.

View on main building of the University of Ljubljanica , Ljubljanica,Slovenia. 18.04.2022
Foto: FotoGablitz iz iStock

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekB ESTETIC STUDIO: Prava izbira, da postaneš najboljša verzija sebe
Naslednji članekCastle Festival 2023 je razprodan!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.