Študent, zrihtaj si štipendijo!

Če si študent in na svojem to do listu še nisi odkljukal štipendije, še ni treba paničarit – še imaš čas, da pred začetkom študijskega leta urediš vse potrebne štipendijske ceremonije in si zagotoviš za študenta še kako potrebne dinarčke. Če štipendijo že prejemaš in jo želiš podaljšati, pa si lahko še toliko bolj brez skrbi. Zakaj, preveri spodaj.⤵ Tam so vsa navodila in podatki, ki jih potrebuješ. Porolaj… in zrihtaj!

Državna štipendija

Če za štipendijo zaprošaš prvič

… moraš vložiti vlogo do konca septembra, da boš do štipendije upravičen že s 1. oktobrom. Na pristojnem centru za socialno delo ali po pošti lahko oddaš navaden pisni obrazec ali pa se prijaviš preko poenostavljene elektronske vloge (če imaš elektronski podpis).

Podrobnejša navodila najdeš na e-Upravi.

Če želiš podaljšati štipendijo

… imaš od letos dalje eno skrb manj, saj od študijskega leta 2019/2020 dalje štipendistom ni več treba vlagati vlog za nadaljnje prejemanje štipendije! ? YAAAAAAY! Pravica do štipendije se ti samodejno podaljša, saj o tvoji upravičenosti do štipendije odločijo centri za socialno delo sami.

Zoisova štipendija

Če za štipendijo zaprošaš prvič

Če želiš na faksu prejemati Zoisovo štipendijo, je rok za oddajo vlog 7. oktober 2019. Vso potrebno dokumentacijo najdeš na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije. Izpolnjeno vlogo pošlješ priporočeno po pošti oziroma vročiš osebno.

Če želiš podaljšati štipendijo

… tudi to vlogo najdeš na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, kjer si lahko prebereš več o pogojih in posebnostih razpisa.

VIRŠtudentska organizacija Slovenije
Prejšnji članekNostalgične igre, ki se jih je vredno spomniti (1.del)
Naslednji članekZ vlakom po Evropi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.