Študentski telefon

Pomoč brucem, študentom o študiju in vsem ostalem. Študentska organizacija ŠOU v Ljubljani je z letošnjim študijskim letom začela z novo akcijo oziroma pomočjo študentom, in sicer z brezplačno telefonsko številko za študente, ki potrebujemo pomoč.

Na tej številki bodo študenti dobili vse potrebne informacije, kar pomeni, da bodo na tekočem z vsemi informacijami, ki se tičejo študija (vpisi, prepisi, opravljanje izpitov, …) in študentskega življenja. Brezplačna telefonska številka, na kateri lahko pokličete, je: 080 98 67, ki so jo poimenovali Študentski telefon in deluje oziroma je dostopna vsak dan od ponedeljka do četrtka od 9. do 18. ure in ob petkih od 9. do 15. ure.
Sanja Leban, vodja Študentske svetovalnice ŠOU v Ljubljani, nam je odgovorila na nekaj vprašanj v zvezi s študentskim telefonom ŠOU v Ljubljani.
Kakšni so prvi odzivi nanj?
“Prvi odzivi na brezplačno telefonsko številko za študente 080 67 98 so pričakovano pozitivni. Študenti so z omenjeno storitvijo zelo zadovoljni, saj na študentskem telefonu lahko dobijo informacije o vsem, kar je kakor koli povezano s študentskim življenjem. Da je bila odločitev za uvedbo brezplačnega študentskega telefona na mestu, kaže tudi podatek, da po dobrem mesecu dni delovanja na telefonski številki vsak dan sprejmemo od 50 do 100 klicev.”
Kaj je prvotni namen študentskega telefona?
“Namen brezplačnega študentskega telefona je študentom še bolj približati informacije o vsem, kar zadeva študentsko življenje. ŠOU v Ljubljani namreč želi za študente narediti čim več in s tem, ko smo študentom z najrazličnejšimi informacijami na voljo od jutra do večera, smo ta namen resnično izpolnili.”
Ali ste do sedaj dobili že veliko klicev in zakaj največ kličejo študenti? Kaj je tisto, kar jih najbolj zanima? 
“Kot že zapisano, po dobrem mesecu dni delovanja na telefonski številki vsak dan sprejmemo od 50 do 100 klicev. Večina klicateljev je seveda študentov, ki jih zanima vse v zvezi s študijem in študentskim življenjem. Tako sprašujejo po informacijah v zvezi z vpisi, prepisi, statusom, štipendijami, bivanjem, zavarovanjem in delom, zanimajo jih informacije o študiju v tujini, zelo veliko pa želijo vedeti tudi o obštudijskih dejavnostih, ki jih ponuja ŠOU v Ljubljani in njegovi zavodi, torej  informacije v zvezi z zabavami, razstavami, izleti ali koncerti. Študentski telefon uporabljajo tudi lastniki stanovanj, ki želijo svoje kapacitete oddati študentom, občasno starši študentov, tuji študenti, skratka vsi, ki jih zanimajo dejavnosti ŠOU v Ljubljani.”

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.