Študentsko delo kot odskočna deska za gradnjo kariere

Študentsko delo je, ob dodatnem zaslužku, odlična priložnost, da spoznaš kako deluje trg dela, se naučiš, kako si delo poiskati in razviješ lastne potenciale. Predvsem pa je študentsko delo priložnost, da teoretično znanje nadgradiš s prakso, ki je pri iskanju zaposlitve velika prednost. Tudi delodajalci se strinjajo, da je delo med študijem dragocena izkušnja za prvo zaposlitev.

Delovne izkušnje, pridobljene  v študijskem obdobju, so pomembne.

Študentsko delo v času študija bistveno pripomore, da bo kasnejše iskanje prve zaposlitve lažje in hitrejše, saj opravljanjem študentskega dela prvič stopiš v stik s trgom dela. Pozitiven  vpliv delovnih izkušenj se kaže v poznavanju delovnih procesov, postopkov in standardov dela. Prav tako pridobiš izkušnje z vključevanjem v delovni tim in vpogled v organizacijsko klimo ter neformalna pravila organizacij.

To potrjuje tudi raziskava, ki jo je marca 2018 izvedla agencija Ninamedia, v kateri je 75 odstotkov mladih pritrdilo, da jim je študentsko delo pomagalo pri spoznavanju trga dela, podjetij in organizacij ter delovnih nalog.

Teorija v praksi.

Študentsko delo je odlična priložnost, da pridobljena teoretična znanja nadgradiš s praktičnimi izkušnjami, spoznaš morebitne pomanjkljivosti svojega znanja, ga izpopolniš in pridobiš nova znanja ter si tako po študiju zagotoviš možnost izbire med privlačnejšimi, raznolikimi, inovativnimi in tudi bolje plačanimi delovnimi mesti.

Študentsko delo je v nekaterih primerih lahko nadomestek za strokovno prakso in znanja ter izkušnje, ki naj bi jih praksa posredovala. V ponudbi del lahko izbiraš med strokovnimi deli z izbranega področja študija ter tako nadgrajuješ proces izobraževanja, dobiš vpogled v aktivnosti, ki potekajo na posameznem strokovnem področju organizacije.

V zgornjem videu si lahko ogledaš Klemna, ki opravlja poklic slaščičarja, če te zanima še več izkušenj z različnimi poklici pa si oglej še naslednje videe: baristka, stilistka in prodajalec.

Delodajalci raje zaposlujejo mlade, ki so med študijem že delali.

Raziskave so pokazale, da delodajalci pri iskanju mladih sodelavcev za prvo zaposlitev dajejo prednost mladim, ki imajo poleg teoretičnega znanja tudi delovne izkušnje preko študentskega dela ali drugih oblik dela med študijem. Takšni mladi se namreč veliko bolj znajdejo na delovnem mestu, saj določena univerzalna znanja in veščine pridobijo že preko dela med študijem.

Prebrskaj največjo ponudbo del na www.studentski-servis.com in poišči delo, primerno tvojemu okusu.

Prejšnji članekŽelite prebrati dobro knjigo, pa vam zmanjkuje časa? Posezite po avdio knjigah.
Naslednji članekŠe deset dni do velikega spektakla!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.