Študij, poklic, prihodnost … kaj me veseli?

Katja Polc

Dijaki zaključnih letnikov se morate počasi odločiti, na kateri študijski program se boste vpisali. Kaj vse bo vplivalo na vašo odločitev, kateri študij vas zanima?

Lucija Kovač, 18 let
Že dlje časa razmišljam o krajinski arhitekturi. Ta študij je po mojem mnenju zanimiv, ker vsebuje tako geografske vsebine, kot tudi razno oblikovanje maket ter risanje skic. Odločitev še ni stoodstotna.

Polona Polc, 17 let
Vpisati se želim na medjezikovno posredovanje (prevajalstvo) oz. na jezikovni faks (slo, ang, rus …), ker me veselijo jeziki. Na odločitev, kam se bom vpisala, bo vplivalo predvsem, kaj me veseli in v kakšnem poklicu se vidim enkrat v prihodnosti.

Katja Polc, 17 let
Vpisati se želim na filozofsko fakulteto. Smer bo verjetno geografija in pedagogika in andragogika. Mislim, da je dobra povezava, saj mi omogočata več možnih zaposlitev v medsebojnem povezovanju.

Patrik Polc, 19 let
FDV – smer mednarodni odnosi. Mednarodni odnosi me zanimajo predvsem zarad trenutnega dogajanja na politični sceni. Na mojo odločitev predvsem vpliva to, da bi rad sam nekoč spremenil nekaj ter pustil svoj pečat na temeljih slovenske zgodovine.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.