Drugi Filmski festival Novo mesto

Klapa – Društvo ljubiteljev filma Novo mesto prireja drugi Filmski festival Novo mesto. Od 23. do 28. avgusta 2010 si tako lahko v idilični dolenjski prestolnici popestrite zadnji avgustovski teden s sodelovanjem v eni izmed filmskih delavnic ali si ogledate kakšno od zanimivih večernih projekcij in predavanj. V sklopu poučnih večerov, ki so jih organizatorji poimenovali kar »filmska zakladnica«, bo govora o scenaristiki, filmu v medijih ter delu in študiju filma v tujini.

V prejšnjem letu je festival obiskalo preko 1000 zadovoljnih obiskovalcev ter 15 filmskega znanja željnih udeležencev delavnic. Rdečo nit festivala pa je predstavljal film novomeških režiserjev.

Tudi letos se bodo predstavili mladi, a že uveljavljeni novomeški filmski režiserji. S svojimi filmi bodo presenečali in navduševali Rok Biček, Nejc Gazvoda ter Žiga Virc, ki se bo predstavil s filmom »Trst je naš«, nominirancem za študentskega oskarja 2010.

Novost letošnjega festivala so filmski ustvarjalci iz Francije, Španije in Portugalske, s čigar projekcijami kratkih in dokumentarnih filmov festival dobiva tudi mednarodni pridih. Le-ta bo zaznaven tudi v že omenjeni delavnici dokumentarnega filma, ki bo zagotovo pritegnila tudi filmske navdušence, saj jo bosta vodila mednarodno priznana filmska ustvarjalca Amarante Abramovici in Tiago Afonso.

Filmski festival Novo mesto bo po Jazzintyju in Fotopubu tako zaokrožil pestro kulturno novomeško poletje. Pri tem je zagotovo potrebno pohvaliti Društvo Klapa, Društvo novomeških študentov, klub LokalPatriot, hostel Situla in založbo Goga, ki ob podpori mestne občine Novo mesto in nekaterih večjih novomeških podjetij skrbijo, da kulturni utrip mesta ne zamre.

Več informacij o samem festivalu si lahko preberete na www.klapa.si/fife.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.