Dnevi poezije in vina letos na Ptuju

24.8.-28.8.2010

Letošnji že 14. Dnevi poezije in vina, ki so eden najpomembnejših evropskih pesniških festivalov, bodo združili pesnike iz vsega sveta v zadnjem avgustovskem tednu. Dnevi poezije in vina so postali sinonim za sproščeno in kvalitetno literarno druženje. Festival se letos iz Medane seli na Ptuj in obenem širi program. Gostili bodo 28 vrhunskih pesnikov z vsega sveta.
Častni gostje festivala bodo letos avstralski pesnik Les Murray, večkratni nominiranec za Nobelovo nagrado za literaturo in zagotovo najpomembnejši avstralski pesnik, švedski pesniški klasik Tomas Tranströmer ter slovenski klasik Niko Grafenauer. Poezija vabljenih pesnikov bo objavljena v večjezičnem zborniku Dnevi poezije in vina 2010.
Že tradicionalno se bodo pesniškim branjem pridružile tudi druge umetnosti, potekali bodo številni koncerti, filmske projekcije, ulične predstave, performansi, razstave, lutkovne predstave, bralne ulice za otroke, središče Ptuja pa se bo za en teden ovilo v umetniške instalacije. Spremljevalni program bo povezovala rdeča nit Glas. O tej osrednji temi, pa bodo organizirali tudi okroglo mizo. Za sproščena druženja bo poskrbel bogat vinski program. Vabijo tudi na odprto branje, ki ga bo Festival pripravil skupaj z revijo Mentor. Mikrofon bodo ponudili vsem, ki si želijo predstaviti svojo poezijo obiskovalcem in udeležencem festivala.
Zanimivo je tudi Šepetanje ob kavi. Pesniška poročila z vsega sveta bodo nagovarjala obiskovalce med poletnim posedanjem po kavarnah. Na Ptuju zato poglejte pod svojo skodelico kave!
Vsi dogodki festivala so letos brezplačni.

Lokacije:
– Vrazov trg z info točko
– Ptujski grad
– hotel Mitra (Prešernova ulica)
– Dom kulture (Vrazov trg)
– Stara steklarska delavnica (v uličici ob Vrazovem trgu)
– Trme Ptuj (hotel Primus, zunanje kopališče, pristanišče ob Dravi)
– III. Mitrej, Ulica k Mitreju
– Park hotel Ptuj (Prešernova ulica)

Več informacij, program, predstavitev nastopajočih: www.poezijainvino.org

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.