Veljavnost diplom primorske univerze kot kaže ni vprašljiva!

Kazenska ovadba…

Veljavnost diplom primorske univerze tudi po kazenskih ovadbah ni vprašljiva

Koper – Vložitev kazenske ovadbe je začetek predkazenskega postopka, ki se ne ukvarja z vprašanjem veljavnosti diplom.
Diploma niti v predkazenskem niti v kazenskem postopku ne more biti razveljavljena, so se na ovadbe kriminalistov zaradi nezakonitega vpisovanja absolventov vodstva Fakultete za management odzvali na Univerzi na Primorskem. 

Primorska univerza uradno ni prejela nobene ovadbe

Kot navajajo, primorska univerza kot ustanova uradno ni prejela nobene ovadbe, zato jih tudi ne more neposredno komentirati. “Da pa ugibanja v medijih ne bi dobila novih razsežnosti in v izogib nepotrebnemu povzročanju zmede sporočamo, da so argumenti, ki jih v svojem sporočilu navaja policija, argumenti za začetek predkazenskega postopka, ne pa za razveljavitev diplom,” pojasnjujejo.

Ne gre za sum v veljavnost diplom

Poudarili so, da gre za utemeljen sum storitve kaznivega dejanja in nikakor ne za sum v veljavnost diplom. Policijska preiskava je namenjena ugotavljanju odgovornosti za morebitno kaznivo dejanje, postopek se bo zato končal s sodbo o kazenski odgovornosti ovadenih oseb, ne pa z odločitvijo glede veljavnosti diplom.
V zvezi z morebitno razveljavitvijo diplom Univerze na Primorskem ta čas po navedbah univerze ne teče nikakršen postopek in “zato to vprašanje niti ni aktualno”. 

Postopek odvzema pridobljenega naslova ni možen

Dodajajo še, da postopek odvzema pridobljenega naslova ni možen niti v primeru, če bi bile ugotovljene kakšne pomanjkljivosti v vpisnih ali ostalih postopkih. 

Kazenska ovadba zoper pet odgovornih oseb

Koprski kriminalisti so v petek podali kazensko ovadbo zoper pet odgovornih oseb koprske Fakultete za management. V preiskavi so ugotovili, da so člani vodstva fakultete zlorabljali položaj in v nasprotju z zakonom preko 600 študentov neposredno vpisali v absolventski staž in tako pridobili 350.000 evrov premoženjske koristi.

Kriminalisti ovadili vodstvo Fakultete za management

Koprski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper pet odgovornih oseb koprske Fakultete za management.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.