Aktualni razpisi fundacije Študentski tolar: denarna pomoč študentom v stiski

Fundacija Študentski tolar je ustanova ŠOU v Ljubljani, katere namen je pomagati študentom v stiski. Tudi v tem času je na njihovi spletni strani na voljo kar nekaj razpisov za dodelitev nepovratnih denarnih in materialnih pomoči študentom Univerze v Ljubljani. Preveri spodaj, na katere razpise se lahko prijaviš.

Razpis za dodelitev denarne pomoči študentskim družinam

Namen razpisa je pomagati pri reševanju socialnih stisk študentskih družin. Višina pomoči študentu znaša 400 €, na razpis pa se lahko prijaviš, če si starš in imaš status študenta Univerze v Ljubljani ter nisi v rednem delovnem razmerju. Vlogo lahko oddaš najkasneje do vključno petka, 11. septembra 2020. Več o razpisnih pogojih si lahko prebereš na spletni strani fundacije, kjer najdeš tudi razpisno dokumentacijo.

Razpis za dodelitev nepovratne denarne pomoči romskim študentom

Da bi povečali možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja romskih študentov, fundacija zanje razpisuje denarno pomoč. Le-ta se lahko dodeli pripadnikom romske etnične manjšine, k niso v delovnem razmerju in bodisi imajo status študenta, bodisi prvo leto »pavzirajo«. Do enkratne denarne pomoči bo upravičenih do 10 prosilcev, posameznemu prosilcu bodo dodelili denarno pomoč v enkratnem znesku v višini 400 €. Rok za predložitev vlog je do vključno 9. oktobra 2020. Podrobnejša navodila za prijavo ter razpisno dokumentacijo najdeš na spletni strani fundacije.

Brezplačno lektoriranje in tiskanje diplomskih in magistrskih nalog

Program »S tolarjem do diplome« želi študentom v stiski omogočiti lažje dokončanje visokošolskih in višješolskih študijev. Vključuje dve obliki brezplačne pomoči: lektoriranje diplomskih ali magistrskih nalog (za katero je treba oddati vlogo) ter tiskanje do treh izvodov nalog (kjer vloga ni potrebna, temveč se je treba le zglasiti na lokaciji tiskanja). Upravičenci lahko koristijo katerokoli obliko pomoči, lahko tudi obe. Program traja do porabe sredstev, a najdlje do 31. decembra 2020, zato zainteresirane pozivajo, naj pohitijo s prijavo. Več o programu si lahko prebereš na spletni strani fundacije Študentski tolar.

Prejšnji članekDružabne igre za majhne in velike
Naslednji članek7 razlogov zakaj je najboljše, če greš v kino sam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.