7 razlogov zakaj je najboljše, če greš v kino sam

Ko si sam v sobi, pogledaš na stotine ur filmov in zato sem mnenja, da mora vsak hoditi v kino čisto sam. Razen če imaš odlične kino prijatelje, ki med filmom ne govorijo, cmokajo, spijo, smrčijo, govorijo in še enkrat ne govorijo. Poglejmo si, zakaj je najboljše, če greš v kino sam.

Sam izbereš film

Nihče ne vsiljujejo drugih mnenj in te ne prepričuje, zakaj bi bilo boljše gledati Hitmana kakor Dunkirk. Ni galaksije, kjer je to sploh debata. Ni otrok, ki jih moraš poslušati, ne vznemirjaš se ali se bodo ljudje skregali ali ne. Kar je najbolj pomembno pa je to, da izbiraš zase in sam.

Izbira filma

Če zamudiš, si čisto sam kriv

Primer: Kupiš vstopnice za celo skupino, ki seveda zamuja. Film se je že začel, ti pa ne moreš v dvorano, ker moraš počakati svoje kolege. In ko končno pridejo, si že totalno na koncu z živci. In v dvorani ugotoviš, da si zamudil, kako Thanos ubije Lokija. (spoiler alert).

Zamujanje

Sam si izbiraš, kdaj boš šel v kino

Zgodnja ura za film je tista, ko boš najverjetneje sam, večerne ure pa so ponavadi zasedene (da o vikendih sploh ne bi). Točno veš, kdaj imaš prosti čas, da si ogledaš film. Ni ti treba spraševati, kdaj ima kdo faks, službo ali kavico. In če si izbereš termin, ko je zunaj še dan, te ne bo nihče obsojal, da si luzer, ker greš ob belem dnevu v kino. Luzerji so oni.

tvoja izbira

Izbereš si tudi kateri kino

Ne, nočem iti v najbolj oddaljeni kino, ki obstaja v Sloveniji. Rad bi šel v tega, ki je meni všeč. Ni se ti treba prilagajati pri izbiri kina, ampak se za lokacijo odločiš čisto sam. Saj ima Slovenija veliko zelo, zelo kakovostnih kinodvoran.

Vožnja

Točno veš, kje bi sedel

Ko stopiš pred blagajno točno veš, kje bi sedel. Ne spogleduješ se še z vsemi prijatelji, ki bi radi sedeli v peti vrsti, zadnji vrsti, čisto ob strani ali pa na posebnih sedežih. Ko greš v kino sam, takih zaostankov ni.

lastni sedež

Ni ropotanja okoli tebe

Čeprav to načeloma ni res, je veliko manj možnosti, da ne boš slišal cmokanja, če si v kinu sam. Sedež si izbereš tam, kjer ni ljudi in lahko uživaš v kar prijetni tišini. Brez skrbi, da te bo ob vsaki zanimivi sceni nekdo trepljal po kolenu ali žokal pod rebra. Samo ti, tvoje misli in film.

Preglasno

Tvoje kokice so samo zate

Kupil si si kokice in pijačo. Samo zate, ni ti treba deliti in se pretvarjati, da te to ne moti. Seveda te, saj so tvoje kokice. Kot je rekel Joey Tribbiani, hrane ne delimo.

Ne delimo hrane

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAktualni razpisi fundacije Študentski tolar: denarna pomoč študentom v stiski
Naslednji članekTeran ni več (samo) slovenski

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.